gennembruddet

24. februar 2013 21:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
gennembruddet
Billede mangler

Søren Sorgenfri ?og Flemming Brandt

ssf@sporten.dk, ?flb@sporten.dk

Michael Laudrup har fået det store gyldne svanemærke.

5-0 opvisningen og sejren over Bradford i søndagens Capital One Cup-finale var mere end en titel til Swanseas ’Swans. Det var et reklamefremstød for cheftræner Michael Laudrup til det felt af Europas store klubber, der til sommer skal finde en ny træner.

Jose Mourinho sidder løst i sædet i Real Madrid, stolen vakler under Roberto Mancini i Manchester City og Chelsea er også på trænerjagt til den kommende sæson.

– Det er ikke kun hans gennembrud i England, men i hele Europa, siger 6’erens fodboldkommentator Jacob Laursen. Den tidligere landsholdsspiller ser nu store muligheder for Michael Laudrup.

– Navnet Laudrup vil helt sikkert stå på blokken rundt omkring for de klubber, der ikke har lyst til at binde an med en toptræner, der har rundet de 60 år, men vil have et nyt og spændende navn. Han er nu i den gruppe, der tæller Jose Mourinho og Andres Villas-Boas, siger Jacob Laursen.

– Der er masser af trænere, der kan få et hold til at spille flot fodbold, men ikke nødvendigtvist vinde. Laudrup har nu bevist, at hans hold både kan spille underholdende og rumme den kynisme, der skal til for at vinde titler. Og det er titler, der får trænere til større klubber.

Kollega på 6’eren Mikkel Bischoff er på omgangshøjde med Jacob Laursen:

– Det her er Michael Laudrups svendestykke. Han har lavet en masse rugbrødsarbejde i Swansea og forbedret holdet på stort set alle parametre i forhold til sidste sæson, siger han.

– Selvfølgelig åbner denne her pokaltriumf nogle døre for Laudrup, især set i lyset af, at der er nogle af de helt store klubber som Manchester City og Real Madrid, der tilsyneladende vil skifte manager til sommer. Laudrups navn kan næsten ikke blive mere hot end det er nu.

Til trods for at Michael Laudrup nu kan føje en attraktiv titel til sit CV, så er det ikke sikkert, at han vil forlade Swansea, hvis en større klub byder sig til, mener Mikkel Bischoff.

– Spørgsmålet er så om han vil til en storklub, eller om han har det for godt, der hvor han er nu. Han har selv været ude og sige, at han ikke er interesseret i det cirkus, der følger med i den slags klubber, hvor man kan vinde en nok så mange kampe og alligevel ende med at blive fyret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu