Laudrups tre vigtige minutter

22. februar 2013 19:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Laudrups tre vigtige minutter
Billede mangler

En af trænerkarrierens største kampe. Det er de ord, Michael Laudrup har klistret på søndagens Capital One Cup-finale. Den første pokalfinale i Swanseas 101-årige historie. Finalen sparkes i gang klokken 17 på under buen på ikoniske Wembley Stadium, men inden han kan trække i managerjakkesættet, skal ’svanernes danske manager en tur i arbejdsbukserne.

De sidste timer op til opgøret mod underhunden Bradford skal bruges bedst muligt. Der skal både trænes, lades op og snakkes taktik. Det er dog ikke taktikmødet, der stjæler hovedparten af forberedelsestiden op til den store finale.

– Mit taktikmøde på søndag kan vare helt ned til tre minutter. Jeg behøver ikke at tale om motivation eller hvad kampen betyder for holdet, klubben, fansene og byen. Det bliver startopstillingen, og så bliver det en snak om, hvad vi skal prøve at gøre på banen – og hvad vi skal undgå, fortæller Michael Laudrup om forberedelserne.

Laudrups Swansea-hold, der er massive favoritter mod League Two-overraskelsen fra Bradford, trænede fradag formiddag. Lørdag 10.30 træner de for sidste gang, inden klubbussen kører de præcis 300 kilometer mod Wembley og London. Netop disse formiddagstræninger er kutyme i forberedelserne op til en hvilken som helst anden kamp.

– Vi har villet gøre ugen så normal så mulig. Forberedelserne er business as usual , men for spillerne er det selvfølgelig en anderledes uge. Det kan jeg se til træning. Det vil også være anderledes i timerne op til kampen, når vi er ankommet til Wembley. Nogle af spillerne vil være meget mere stille end normalt, mens nogle vil tale mere end de plejer. Vi reagerer alle sammen forskelligt ved specielle lejligheder, forklarer Laudrup.

At det er en speciel lejlighed, der løber af stabelen sent søndag eftermiddag, understreges af muligheden for en straffesparkskonkurrence – finalernes nervekrig. Her er Michael Laudrups modstander, Bradford, eksperten over alle eksperter. Miniputterne har vundet deres seneste ni straffesparkskonkurrencer, men det får ikke Swanseas danske manager til at haste til elleve-meter-pletten.

– Måske tager jeg fejl, men jeg har en holdning til at træne straffespark. Jeg tror, der er så meget psykologi involveret i en straffesparkskonkurrence, så det ikke kan betale sig at træne. Under træning kan en spiller score på 15 straffespark i træk, men når han står i en finale, hvor målet pludselig er helt lille og målmanden voldsomt stor, nytter det ikke. Men måske sparker vi et par straffespark til træning lørdag, understreger Michael Laudrup, der har alle mand på nær forsvarskrumtappen Chico klar til slaget på Wembley.

Swanseas program (danske tidspunkter):

Lørdag

11.30: Træning – herefter afgang til London

Sidst på eftermiddagen: Ankomst til hotel i London – herefter aftensmad.

Aftenen til fri disposition

Søndag

Morgenmad

Formiddag: Normal kampforbedelse. Måske med en lille gåtur.

Middagsmad

Kort taktikmøde

Tidlig eftermiddag: Afgang til Wembley

Kl. 17: Kick off

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu