Lav rente luner i familiernes økonomi

27. februar 2013 10:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lav rente luner i familiernes økonomi
Billede mangler

Det kan godt være, at det kniber med at få de danske lønninger til at gå I vejret, men så er der heldigvis en rekordlav rente, som kan lune ekstra på de danske boligejeres budget.

Mere præcist er renterne det seneste år faldet så meget, at boligejerne har fået 1.830 kr. mere til forbrug efter skat. Besparelsen er alene knyttet til boligejernes realkreditlån.

Det viser en beregning fra Nordea Kredit på baggrund af helt nye tal fra Danmarks Nationalbank.

Opgørelsen fra Nationalbanken viser, at i årets første måned skulle boligejerne af med 4,1 mia. kr. i renter og afdrag på deres gæld. Året før lød det tilsvarende beløb på fem mia. kr., og der er således tale om en nedgang på 16 pct.

Det sker samtidig med, at boligejernes samlede realkreditgæld vokser. Nordea bemærker, at udlån og renter derved trækker i hver sin retning.

Men for boligejerne har den uhyre lave rente den fordel, at de kan låne mere uden, at de skal hive flere penge op af lommerne til at betale renterne med.

Når de samlede rentebetalinger falder skyldes det først og fremmest, at renten gennem hele sidste år har været på vej ned. Hertil kommer, at den lave rente gør det muligt for boligejerne at konvertere deres dyrere boliglån til nogle billigere.

Nordea påpeger samtidig, at mange boligejere udover realkreditlån ligeledes har banklån, og da renten på de boligrelaterede banklån også er faldet, er familiernes reelle besparelse på renten endnu større end de lidt over 1.800 kr.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu