Ledende bandemedlemmer anholdt i politiaktion

14. marts 2013 14:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ledende bandemedlemmer anholdt i politiaktion
Billede mangler

En koordineret politiaktion i flere københavnske forstæder har torsdag kastet en række anholdelser af sig.

 

Der er tale om »væsentlige« og »ledende« medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF), oplyser politiinspektør Bent Isager-Nielsen og Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, på et pressemøde torsdag eftermiddag.

»Aktionen, som har været planlagt igennem lang tid, har været en succes. Den havde flere formål, dels at sende en klar besked til befolkningen om tryghed på Vestegnen, dels at finde spor og beviser i forbindelse med igangværende sager og selvfølgelig at gøre noget ved den stigende hash-handel, som blandt andet og især har fundet sted i Skovlunde,« siger Bent Isager-Nielsen.

Han oplyser, at man i løbet af torsdagens aktion i Skovlunde, Værebro og Høje Gladsaxe har anholdt i alt 39 personer og fundet to skarpladte maskinpistoler, tre pistoler, ammunition, narko, hash og anabolske steroider samt nogle biler, som Skat er ved at undersøge nærmere.

»Vi har i øjeblikket 15 personer ud af de 39 siddende på politigården, hvoraf ni personer vil blive sigtet for grov handel med narkotika. Vi forventer at fremstille mindst 11 personer i grundlovsforhør fredag,« lyder det fra Bent Isager-Nielsen.

Aktionen var koordineret mellem den særlige bandeenhed Task Force Øst, Københavns Politi, Nordsjællands Politi, Rigspolitiet, Københavns Vestegns Politi og Skat.

Rigspolitiets Kim Kliver pointerer, at centrale medlemmer af banden LTF, som nu er i politiets varetægt.

»Det er væsentlige og ledende personer i LTF, som har stået for den her hashhandel i Skovlunde, og sagerne imod de her personer er blevet bygget op igennem længere tid. Målet er, at vi kan trække nogle bandemedlemmer væk fra gaden og forhåbentlig ind i fængslerne,« siger Kim Kliver og uddyber:

»Vi har arbejdet i skjul, og det er derfor, vi kan slå så massivt til, og med dagens anholdelser vil vi have minimun 25 medlemmer fra denne bande bag tremmer.«

Ifølge Bent Isager-Nielsen venter nu et større stykke efterforskningsarbejde, og han understreger, at man vil arbejde målrettet for at mindske den utryghed, som banderne skaber.

»Der er jo sikkerhedsmæssige hensyn at tage overfor hr. og fru Danmark. Konflikterne sker i det offentlige rum, hvor uskyldige kan blive involveret,« siger politiinspektøren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu