Leder af Syriens opposition træder tilbage

17. maj 2012 18:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Leder af Syriens opposition træder tilbage
Billede mangler

Lederen af Syriens største oppositionsblok, Burhan Ghalioun, siger, at han træder tilbage. Meldingen kommer kort tid efter, at han ellers tirsdag blev genvalgt som blokkens leder.
– Jeg ønsker ikke at være splittelsens kandidat. Jeg er ikke forpligtet, så jeg meddeler hermed, at jeg træder tilbage, når en ny kandidat er blevet valgt – enten ved konsensus eller ved afholdelse af et valg, siger Ghalioun, der har base i Paris.
Den syriske akademiker, som har ledet Syriens Nationale Råd (SNC) gennem konsensus snarere end gennem valg, blev genvalgt ved en afstemning i Rom tirsdag.
Men der har været tiltagende kritik af hans lederskab. Flere højtstående medlemmer af blokken siger, at det fortsatte genvalg af Ghalioun ikke fremmer et demokratisk alternativ til præsident Bashar al-Assad.
Ghalioun har ledet oppositionen fra sit eksil siden oprettelsen af SNC i august sidste år.
Interne stridigheder og manglende politisk sammenhæng har hindret blokken i at blive den eneste repræsentant for oppositionen mod præsident Assad.
Syriske styrker bombarderede torsdag oprørsgrupper i byen Rastan, siger oppositionen. Rami Rahan fra menneskerettighedsgruppen Syrian Observatory siger, at mindst 30 garanter ramte Rastan tidligt torsdag.
Aktivister siger, at mindst 23 soldater og syv civile blev dræbt nær byen tidligere på ugen. Syriske regeringssoldater dræbte mindst 15 civile i byen Homs onsdag. Rami Abdel kalder drabene i Homs for en “massakre”.
AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu