ANNONCE

Leder efter liget af Maria

30. december 2020 16:42 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Politiet ledte torsdag efter spor i den bizarre drabssag.

– Det er rigtigt. Vi har været der i forbindelse med Maria-sagen.

Sådan siger Daniel Cunneely, vagtchef ved Nordsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Maria From Jakobsen blev meldt savnet i oktober, siden er hendes mand blevet anholdt og sigtet for drab på hende.

Liget af Maria From Jakobsen er dog aldrig blevet fundet. Og det var altså i den forbindelse, at politiet var massivt til stede på Slangerupvej i Frederikssund.

– Vi undersøgte et mistænkeligt forhold, siger Cunneely.

Han fortæller videre, at politiet løbende modtager tip i sagen, der skal undersøges – lige som det altså blev gjort onsdag.

– Vi fandt hende ikke, kan han dog konkludere.

Om der blev fundet andre effekter, der kan have forbindelse med den bizarre sag, kan Cunneely ikke svare på.

Nordsjællands Politi er færdig på stedet.

Sagen

Maria From Jakobsen blev efterlyst i slutningen af oktober. Meldingen dengang lød, at hun var gået fra sit hjem i nedtrykt tilstand.

Undervejs er Maria From Jakobsens hjem på Nialsvej i Frederikssund blevet undersøgt, ligesom at familiens sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland er blevet undersøgt.

Hurtigt blev en 44-årig mand anholdt. Han navn var dog i nogen tid beskyttet af navneforbud. Efter ophævelsen af forbuddet kom det frem, at det drejer sig om Maria From Jakobsens mand, præsten Thomas Gotthard. (Se billede i galleriet over artiklen).

Politiet søger derfor informationer om Thomas Gotthards færden i perioden fra fredag den 23. oktober 2020 og frem til søndag 15. november 2020, herunder særligt mandag den 26. oktober 2020, hvor Maria From Jakobsen forsvandt, oplyser politikredsen

Desuden er Nordsjællands Politi særligt interesseret i oplysninger om hans færden i nætterne mellem 1. og 2. november 2020, 5. og 6. november 2020, 6. og 7. november 2020 samt 7. til 8. november 2020.

Fakta

Maria From-sagen kort

Det var den 29. oktober, at offentligheden for første gang hørte om Maria From Jakobsen. Her gik Nordsjællands Politi ud med en efterlysning af den 43-årige kvinde.

I meddelelsen lød det, at hun tre dage forinden var gået fra sit hjem på Nialsvej i Frederikssund i nedtrykt tilstand. Hun skulle have medbragt lidt tøj og nogle kontanter, men efterladt både mobil, computer og betalingskort derhjemme.

Fem dage senere meldte politiet igen ud. Her forlød det, at Maria From Jakobsens bil var blevet fundet på Rødkildevej i København.

Herefter tog sagen en dramatisk drejning. Fra at være en eftersøgning af en savnet person skiftede sagen status. Sagen blev overgivet til drabsefterforskerne i Nordsjællands Politi, og den 15. november skete der noget.

Politiet foretog afspærringer omkring hjemmet på Nialsvej i Frederikssund. Og dagen efter, mandag den 16. november, meddelte Retten i Hillerød, at der ville blive afholdt et retsmøde om et drab i Frederikssund.

Det viste sig at være sagen om Maria From Jakobsen.

Den 44-årige mand nægter sig skyldig, og fordi sagen indtil nu er kørt for lukkede døre, er det uvist, hvad politiet har af oplysninger i sagen.

Flere medier har imidlertid fortalt, at den 44-årige mand skulle have ligget inde med store mængder saltsyre og kaustisk soda. Derudover skal han på internettet have foretaget søgninger, som kan indikere, at han har villet skaffe et lig af vejen.

Kilde: Ritzau

Thomas Gotthard er 44 år og beskrives som 202 cm høj, spinkel af bygning med mørkeblondt hår og blå/grå øjne.

“Han har i den periode, hvor Nordsjællands Politi søger oplysninger om hans færden anlagt fuldskæg,” skrev politiet dengang i en pressemeddelelse.

I sagen har politiet søgt vidner, der har set to væsentlige køretøjer. Helt specifikt er der tale om en hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345 og en grå Suzuki Baleo med registreringsnummer CH 78 908. Den grå Suzuki Baleo har påmonteret et anhængertræk og har muligvis kørt med en trailer. Traileren har registreringsnummer BM 54 47.

Har du oplysninger i sagen, kontakt Nordsjællands Politi på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu