Ledige skal tilbage på skolebænken

8. februar 2013 12:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ledige skal tilbage på skolebænken
Billede mangler

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har nedsat et ekspertudvalg, som skal granske, om ledige kan uddanne sig til en permanent plads på arbejdsmarkedet. Ugebladet A4 har interviewet hele udvalget, og eksperterne er alle enige om, at en tur på skolebænken er ved at få et comeback som aktiveringsform.

 

Socialdemokrat og tidligere skatteminister Carsten Koch (S) er formand for udvalget. Han siger til Ugebrevet A4, at der er mange uddannelser, der har vist sig ikke at være effektive i forhold til at bringe folk i beskæftigelse.

»Vi vil prøve at se, hvilke former for uddannelse, efteruddannelse og opkvalificering der virker, og hvilke der ikke virker,« siger han.

Ud over Carsten Koch består udvalget af tre eksperter, blandt andre vismand og professor i økonomi ved Aarhus Universitet Michael Rosholm. Han har forsket i brugen af uddannelsesaktivering, og han konkluderer, at effekten er ret begrænset. Det betyder ikke, at han er imod uddannelse af ledige, det skal bare bruges målrettet.

»Nu vil vi gerne sikre, at de ledige finder noget beskæftigelse, som giver mening, og som giver dem mulighed for en bedre og mere fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Så vi skal ind og se på indholdet i denne her uddannelsesaktivering,« siger han til Ugebladet A4.

Ud over at nærstudere aktiveringstilbuddene vil ekspertudvalget også fokusere på at bygge bro mellem jobcentrene og virksomheder. Helt konkret er der brug for at jobcentrenes konsulenter får styrket deres netværk ude hos virksomhederne, så de kan træde til og i højere grad hjælpe med at finde den rette ansøger til jobbet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu