Ledige trætte af meningsløs praktik

9. maj 2012 13:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ledige trætte af meningsløs praktik
Billede mangler

Virksomhedspraktik, der sender ledige i gratis arbejde, er meningsløst.
Det mener over halvdelen af de adspurgte metalarbejdere i en ny undersøgelse udført af Dansk Metal for Ugebrevet A4.
Et repræsentativt udsnit på 185 metalarbejdere, der har været sendt i fire ugers praktik en eller flere gange, stempler ordningen som både meningsløs, uegnet til at skaffe arbejde og et instrument til gratis arbejdskraft.
Lederen af Dansk Metals A-kasse Torben Poulsen forstår godt frustrationen.
– Det skulle bringe dem tættere på et arbejde, men det er langt henad vejen gratis arbejdskraft, er vores opfattelse. Det er slet ikke meningen, at folk med en erhvervsuddannelse skal i praktik på den måde. Så jeg kan sagtens forstå frustrationen, siger han til Newspaq.
Mange ledige sendes i praktik igen og igen, selvom de ikke kommer tættere på et ordinært arbejde. Undersøgelsen fra Dansk Metal viser, at seks ud at ti har været i virksomhedspraktik to eller flere gange.
Det er et antal, der er markant højere end i en tilsvarende undersøgelse for et år siden. Her var det fire ud af ti, der havde været arbejdet gratis i en virksomhed flere gange.
Tendensen til at sende ledige i praktik flere gange viser sig også i tallene for hele landet.
Det gennemsnitlige antal forløb med virksomhedspraktik for modtagere af dagpenge er fra 2010 til 2011 vokset fra 1,3 til 1,4. I samme periode er antallet af ledige i virksomhedspraktik steget fra 51.000 til 70.000.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu