ANNONCE

Leg går over gevind: Tager kvælertag på dreng

21. september 2020 12:29 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En 17-årig ung mand fik fredag sin straf. I retten.

Leg går over gevind: Tager kvælertag på dreng
En 17-årig blev i retten idømt 60 dages betinget fængsel for vold begået mod en 14-årig dreng. Foto: Lev Dolgachov/Panthermedia/Ritzau Scanpix.

En 17-årig ung mand burde have vist, at han var en 14-årig styrkemæssigt overlegen.

På grund af det – og et halsgreb – mente Retten i Horsens, den 17-årige skulle straffes.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi.

Den 17-årige havde den 8. januar 2020, på Skaterbanen ved Rådhustorvet i Horsens, taget halsgreb på en 14-årig kammerat, så den 14-årige mistede bevidstheden og faldt ned og slog ansigtet i jorden, da han blev sluppet.

60 dages betinget

Den 17-årige, der er fra Horsens, blev ved Retten i Horsens 18. september 2020 idømt 60 dages betinget fængsel på vilkår af samfundstjeneste, ligesom hans sag blev henvist til videre behandling ved Ungdomskriminalitetsnævnet for vold af særlig rå brutal eller farlig karakter.

Retten lagde vægt på, at der var stor styrkeforskel mellem de to drenge, og at den 17-årige burde have indset, at halsgrebet var langt ud over ”leg” og blev til vold. Retten fandt også, at halsgrebet skulle henføres under den skærpede voldsbestemmelse i straffelovens § 245, stk. 1.

Fakta

Straffeloven § 245

§ 245: Den, som udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.

Stk. 2. Den, som uden for de i stk. 1 nævnte tilfælde tilføjer en anden person skade på legeme eller helbred, straffes med fængsel indtil 6 år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu