Legendarisk Coca Cola-opskrift ændres

9. marts 2012 14:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Legendarisk Coca Cola-opskrift ændres
Billede mangler

Den nuværende og tophemmelige ingrediensliste for Coca Cola skal ændres på grund af en kræftramt mus.
Som ingredienslisten ser ud nu, vil californisk lov kræve en etiket på flaskerne, der advarer mod kræft.
Men det er Coca-Cola-koncernen på ingen måde interesseret i, og derfor ændres der nu i opskriften, det skriver Associated Press ifølge BBC.
Det betyder, at den nye opskrift på karamelfarve i læskedrikkene vil indeholde mindre mængder af kemikaliet 4-methylimidazol, der ifølge undersøgelser skulle være kræftfremkaldende.
Lovgivningen er baseret på, at netop det kemikalie, 4-methylimidazol, er blevet kædet sammen med kræft hos mus og rotter.
Ændringen af opskriften er allerede blevet indført i Californien. Men Coca-Cola mener ikke selv, at der er noget sundhedsskadeligt ved deres sodavand:
“Vi tror ikke på, at der er nogen sundhedsrisiko, som retfærdiggør ændringen, men vi tager alligevel det her skridt for at undgå at være omfattet af kravet om en videnskabeligt ubegrundet advarsel,” siger Coca-Cola-talsperson Diana Garza-Ciarlante til nyhedsbureauet Associated Press ifølge BBC.
Den amerikanske Food and Drug Administration siger, at et menneske skulle drikke mere end 1000 dåser cola for at optage samme mængde af kemikaliet, som de kræftramte mus havde fået.
Kilde: BBC

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu