ANNONCE

Legendarisk olympisk mester er død

3. august 2020 19:30 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han blev 63 år gammel.

Legendarisk olympisk mester er død
Zhaksylyk Ushkempirov repræsenterede Sovjetunionen, da han vandt guld ved OL i Moskva i 1980. Her ses han øverst i fotoet i kamp mod Bulgariske Pavel Khristov. Foto: Scanpix/Ap Photo.

Den tidligere olympiske mester i brydning, Zhaksylyk Ushkempirov, er død. Det skriver nyhedsbureauet Kazinform.

Ifølge Sports Reference var Zhaksylyk Ushkempirov den første borger fra Kasakhstan, der vandt en olympisk guldmedalje. De skete ved OL i 1980 i Moskva, hvor Zhaksylyk Ushkempirov repræsenterede Sovjetunionen.

Zhaksylyk Ushkempirov begyndte at bryde i 1969, og han var stort set ukendt, da han vandt guld ved OL i Moskva i 1980. Siden fulgte en guldmedalje ved VM i 1981, og efter at være gået på pension arbejdede Zhaksylyk Ushkempirov som leder af et træningscenter.

Kazinform kalder Zhaksylyk Ushkempirov for en helt og skriver, at præsidenten for Kasakhstan, Kassym-Jomart Tokayev, har kondoleret efter nyheden om, at folkehelten Zhaksylyk Ushkempirov er død.

– Han gjorde indtryk og styrkede vores lands potentiale for sport. Han var et strålende eksemepl for de unge. Han trænede unge atleter. Han var respekteret af befolkningen takket være sit uselviske arbejde. Mindet om ham vil for altid være i vore hjerter, siger Kassym-Jomart Tokayev, ifølge Kazinform.

Zhaksylyk Ushkempirov blev 69 år gammel. Det er uvist, hvad han døde af.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu