ANNONCE

Legendarisk radioquiz nedlægges: Det fik en lytter til at græde

19. december 2018 16:54 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

DR skal spare, og i den forbindelse får flere radioprogrammer kniven at føle.

Legendarisk radioquiz nedlægges: Det fik en lytter til at græde
Karlo Staunskjær (th.) har fredag sidste arbejdsdag som vært på Danmarksmester. Ved siden af ham Nis Boesdal, som Staunskjær overtig fra. Foto: DR/Jørgen Hjort

En grædende lytter gjorde indtryk på Karlo Staunskjær, der er vært på den legendariske quiz Danmarksmester, som i årevis har været fast indslag på DRs radiokanaler. Staunskjær har været vært i 15 år, men nu går han på pension.

Ikke af egen fri vilje, men programmet, der i sine sidste dage gjorde sig på stationen P5, har fået sparekniven at føle. Det meddelte DR selv i en pressemeddelelse i november. Her fremgik det, at en række mere eller mindre populære radioprogrammer lukker. Staunskjær selv er ærgerlig, fortæller han Ekstra Bladet. 

– Det her er hidtil det værste, som jeg har oplevet. Det hele kom som et chok. Det giver ikke mening, at man dropper et quizprogram. P5 vil gerne fokusere på andet end musik i fremtiden, og mit program handler jo om, at mennesker kan ringe ind og deltage i quiz. Det er jo ikke et musikprogram, siger han til avisen. DR begrunder lukningen med den forestående spareøvelse.

Lytterstormen

Danmarksmester sender sidste gang den 21. december, og frem mod den skæbnesvangre dag har flere trofaste lyttere bestormet DR med vrede og triste kommentarer a la “I laver radio for jeres lyttere og ikke for jer selv. I burde fandme skamme jer, og håber virkelig at de programmer består, ellers er jeg TOTALT FÆRDIG med P5 fra nu af“.

– Det gør et stort indtryk på mig, at mange lyttere kontakter til mig. De skriver og fortæller mig, at de er meget kede af det, nu hvor programmet snart lukker. En kvinde ringede ind i sidste uge og begyndte at græde. Det var meget hårdt, og det har gjort et stort indtryk på mig, siger Staunskjær til eb.dk.

Tidligere i dette årti var der ligeledes ramaskrig, da DR besluttede at flytte Danmarksmester fra P4 til P5. Den kamp vandt lytterne heller ikke.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu