Legionærer med selvtillid

10. marts 2013 19:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Legionærer med selvtillid
Billede mangler

I morgen udtager Morten Olsen landsholdstruppen til nøglekampene mod Tjekkiet og Bulgarien. To kampe der vil definere de videre danske muligheder for at opnå avancement til VM i Brasilien 2014.

 

Efter en mager start på kvalifikationsturneringen med bare to point i tre kampe, skal der seks point ind på kontoen, hvis de rød-hvide drømme om gruppens andenplads skal bevares – Italien har isoleret sig på førstepladsen med ti point.

Efter en vinterpause der mest har handlet om Nicklas Bendtners skade, genoptræning, druktur og bødestraf, er der endelig godt nyt til Morten Olsen. De danske udlandslegionærer kommer til landsholdslejren med stor selvtillid efter en fodboldweekend, der har vist lovende takter.

Offensiv Zimling

Niki Zimling var stærkt savnet i efterårets landskampe, men midtbanespilleren har taget turen fra belgisk til tysk fodbold med stor overbevisning.

Siden skiftet i januar fra Club Brugge til Mainz har han scoret to gange og fået masser af spilletid på en mere fremadrettet position end vanligt. Træner Thomas Tuchel har brugt Niki Zimling dels som 10’er og dels som 8er.

»Det giver noget helt andet at være en del af den afsluttende fase frem for den opbyggende,« siger Niki Zimling, der af Tuchel indimellem bruges som noget nær en hængende angriber.

»Det har krævet lidt tilvænning, fordi tysk fodbold er så meget mere tempofyldt end belgisk fodbold. Der er konstant gang i den frem og tilbage. Det er direkte fodbold udi ekstremerne,« forklarer han.

»Og så er tysk fodbold bare en fantastisk størrelse at være en del af lige nu. Udsolgte moderne stadioner og virkelig god fodbold. Forhåbentlig kan jeg tage nogle af de positive energier med mig til landsholdet, hvis jeg bliver udtaget.«

Kjær fra start

Det er ikke kun Niki Zimling, som trives syd for grænsen. Simon Kjær fremtvang et mål, da han og Wolfsburg tog et afgørende skridt væk fra bunden af Bundesligaen med en 5-2-sejr over Freiburg fra rækkens bedre halvdel.

U21-stopperen Jannik Vestergaard, der heller ikke kan undgå at spøge i landstrænerens tanker, spillede hele kampen, da Hoffenheim vandt 3-0 ude over Greuther Fürth.

I nabolandet Holland holdt en kvartet af danskere legestue med Zwolle. Ajax Amsterdam havde Lasse Schöne, Viktor Fischer, Christian Eriksen og Christian Poulsen med fra start.

»Vi kunne have vundet med seks mål,« konkluderede cheftræner Frank de Boer tørt.

Han måtte nøjes med en 3-0-sejr, der havde danske arkitekter. Lasse Schöne stod med en fremragende dybdeaflevering for kampens første mål, mens Christian Eriksen lagde op til 3-0 efter en imponerende solo-tur på kanten.

Viktor Fischer var med sine dybdeløb og en fræk tunnel en konstant trussel mod gæsternes mål, men det kneb med afslutningerne fra positionen bag spidsangriberen.

Multifunktionelle Daniel Wass var med fra start, da Evian vandt 5-1 over Sochaux, men selv om den præstation nok har kaldt på et smil hos landstræner Olsen, er selv samme klub lidt af en plage for den danske målmandspost.

Stephan Andersen, der var det danske førstevalg til EM, er helt ude i kulden i det franske og bedre bliver det ikke af et formtjek hos hans konkurrenter.

En skadet Anders Lindegaard var ikke i truppen til Manchester Uniteds FA Cup-kamp mod Chelsea (som i øvrigt endte 2-2), men ventes dog at genoptage træningen i løbet af næste uge. Kasper Schmeichel, der vogtede det danske mål i 3-0-nederlaget i februar til Makedonen måtte se sig passeret af Sheffield Wednesday. Med 0-1 tabte Schmeichel den yngre og Leicester et vigtigt skridt i kampen om oprykning til Premier League – men han spiller dog for sit hold.

Liverpool med Daniel Agger i startopstillingen nærmer sig Premier Leagues europæiske pladser. Efter en intens og begivenhedsrig eftermiddag på Anfield kunne Liverpool trække sig tilbage med en 3-2-sejr over Tottenham.

Det kunne Liverpool ikke mindst takke gæsternes franske landsholdsmålmand Hugo Lloris for. Ved stillingen 2-1 til Tottenham gik han på skovtur og blev fanget på mellemhånd ude af straffesparksfeltet. Liverpools Stewart Downing kunne let udligne. Og det gav et lettelsens suk hos Liverpools bagerste kæde. Daniel Agger og forsvarskollegaerne så noget tøvende ud ved Tottenhams mål til 2-1.

Et svagt hovedstød af Jamie Carragher fik ikke bolden ud af egen zone og Tottenhams Verthongen kunne sende gæsterne på sejrskurs. Tilmed efter Liverpool indledningsvist havde taget en 1-0-føring ved Premier Leagues topscorer Luis Suarez.

Samme Suarez fik tilkæmpet sig et straffespark, som Steven Gerrard eksekverede til 3-2.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu