Lego bliver udfordret af Barbie

18. februar 2013 10:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lego bliver udfordret af Barbie
Arkivfoto.

Legos dominans på markedet for byggeklodser bliver udfordret af verdens største legetøjsproducenter.

 

Legos solide fundament af primærfarvede plasticklodser rystes nu af konkurrenterne, der har rettet store angreb direkte ind i virksomhedens kernemarked, efter Lego kun fortsætter med at vokse.

I USA voksede den store danske legetøjsproducent med 26 procent sidste år, og det er ottende år i træk, at Lego leverer tocifrede vækstrater i USA, skriver Børsen. Det har fået konkurrenterne til at lancere nyt konstruktionslegetøj, som tilmed passer sammen med de originale klodser.

Legos største konkurrent, det canadiske Mega Bloks, har indgået et samarbejde med verdens største legetøjsproducent Mattel. De fremviste på legetøjmessen Toy Fair i New York i sidste uge deres bud på et våben, der kan pille Lego fra hinanden.

Mattel har Barbie og Mega Bloks har klodserne. Til sammen har de skabt et Barbie-univers af byggeklodser, ikke meget ulig Lego Friends, som var Legos store satsning til piger sidste år, skriver Børsen.

Også konkurrenten Hasbro, verdens næststørste legetøjsproducent, har lanceret serien Kre-O, som et spin off på firmaets Transformer-univers.

Begge konkurrenternes klodser er prissat lavere end Lego, og for virksomheden er Mega Bloks lige nu den største trussel, skriver Børsen. Lego omsætter nu for 7,5 milliarder kroner i USA, og vækstraterne her kan give et fingerpeg om koncernens regnskab, som kommer på torsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu