Lego fyrer 380 i Billund

5. februar 2013 15:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lego fyrer 380 i Billund
Billede mangler

Den danske legetøjsgigant Lego lukker den del af sin fabrik i Billund, hvor Lego-klodserne i dag dekoreres og pakkes i æsker. Det er lig med fyringer.

I 2013 vil cirka 75 stillinger blive nedlagt og i 2014 vil det være cirka 200 stillinger, der nedlægges. Sammenlagt kan antallet af afskedigelser komme op på 380, skriver Lego i en meddelelse.

“Nogle medarbejdere vil måske forlade os ved naturlig afgang, mens andre måske kan få nye kompetencer og finder arbejde andre steder i Lego-koncernen. Men vi kan desværre ikke undgå at afskedige medarbejdere,” siger Jørgen Vig Knudstorp, adm. direktør i Lego.

Lego oplever i disse år stor salgsvækst, og den forventes tilsyneladende at fortsætte. I hvert fald siger Lego-ledelsen, at den forventer at opretholde det samme antal ansatte i Billund som nu – trods fyringerne. Det er ensbetydende med, at Lego skal ud og hyre nye folk til de funktioner, der fortsat skal høre hjemme i hovedkvarteret Billund, hvor der er omtrent 3.500 ansatte.

Fyringerne kommer som følge af koncernens langsigtede strategi, der fordrer pakkerier tæt på kernemarkederne, så koncernen kan sikre en så kort leveringstid som muligt. Det rammer så de medarbejdere i Billund, der sidder med netop dekorering og pakning.

Allerede i dag bliver 90 procent af de klodser, der er dekoreret eller bearbejdet i Billund, sendt videre til andre Lego-fabrikker for at blive pakket i æsker, skriver Lego i meddelelsen. Og det er i det lys, man skal se afskedigelserne, forklarer Carsten Rasmussen, den ansvarlige chef for koncernens pakkerier og bearbejdning i Europa.

”Derfor er vi nødt til at have bearbejdning tættere på vores store pakkerier, og når vi lukker bearbejdningen i Danmark, giver det heller ikke mening at investere yderligere i pakkeriet i Billund, som derfor også skal lukkes,” siger Carsten Rasmussen.

Topchef Jørgen Vig Knudstorp understreger, at dagens fyringsvarsel ikke skal tolkes som om, at Lego er ved at vende hjembyen Billund ryggen og droppe produktionen i Danmark.

“Tværtimod ser vi Billund som et kompetencecenter, når det gælder støbeteknologi, og vi vil de kommende år investere et trecifret millionbeløb netop i vores støberi i Billund, der er et af Europas største plaststøberier,” siger han.

Lego forventer at kunne give de berørte medarbejdere støtte og rådgivning. Der venter nu forhandlinger mellem fagforeninger og ledelse om vilkår i forbindelse med fyringsrunden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu