ANNONCE

Lego trodser coronavirus

2. september 2020 10:20 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

I første halvår er Legos omsætning steget med syv procent. Det har været med til at løfte driftsoverskuddet.

Lego trodser coronavirus
Lego har i første halvdel af 2020 haft et øget salg til forbrugere rundt om på flere markeder. (Arkivfoto) Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters

Lego har i løbet af årets første seks måneder haft et øget salg til forbrugerne.

Det har øget omsætningen hos den danske legetøjsproducent med syv procent til 15,7 milliarder kroner i forhold til første halvdel af sidste år. Det oplyser Lego i en pressemeddelelse.

Bag den større omsætning gemmer sig tocifrede vækstrater i forbrugersalget i markeder som Nord- og Sydamerika, Vesteuropa, Asien og Kina.

Det større salg har været med til at løfte Legos driftsresultat med 11 procent til 3,9 milliarder kroner.

Ifølge Niels B. Christiansen, administrerende direktør i Lego, har virksomheden nydt godt af sine investeringer i strategiområder som blandt andet e-handel.

Det skal ses i lyset af det globale coronaudbrud, som i perioder har lukket en del fysiske butikker rundt om i verden.

– Vores stærke produktportefølje appellerer til byggere i alle aldre, og vores opdaterede e-handelsplatform og agile, globale forsyningskæde gjorde os i stand til bedre at imødekomme efterspørgslen online.

– Vi arbejdede også tæt sammen med vores partnere i detailhandlen for at sikre, at de kunne fortsætte med at forsyne deres forbrugere online, siger Niels B. Christiansen i pressemeddelelsen.

Fakta

Firmaet bag klodsen

Her er fakta om den danske legetøjsvirksomhed:

* Lego er et privatejet selskab med hovedkontor i Billund, men Lego har afdelinger over hele verden, og der sælges produkter i mere end 140 lande.

* Selskabet ejes stadig af familien Kirk Kristiansen, som grundlagde det i 1932.

* Lego startede med at lave snedkerarbejde som trapper, skamler og strygebrætter.

* Lego begyndte kort efter også at lave trælegetøj.

* Lego begyndte i 1949 at lave klodser, der kunne sættes sammen.

* Legoklodsen, som den kendes i dag, blev lanceret i 1958.

* Virksomheden beskæftiger sig med udvikling af børns kreativitet gennem leg og læring. Navnet Lego er en sammentrækning af ordene “leg godt”.

* Med udgangspunkt i den karakteristiske legoklods sælger virksomheden legetøj, oplevelser og undervisningsmateriale til børn over hele verden.

* Virksomhedens administrerende direktør er Niels B. Christiansen. Han har tidligere været administrerende direktør i Danfoss, der er kendt for sine termostater.

* Han erstattede 1. oktober 2017 Bali Padda, der nåede at bestride posten godt halvandet år.

* Bali Padda afløste 1. januar 2016 Jørgen Vig Knudstorp, der havde været direktør siden oktober 2004 og var den første uden for Kirk-familien til at stå i spidsen for virksomheden.

Kilde: Lego.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu