Lego regnskab: Så meget tjente Lego i 2012

21. februar 2013 11:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lego regnskab: Så meget tjente Lego i 2012
Foto: Colourbox.

Lego kunne sidste år notere sig en global nettoomsætning på 23,4 milliarder kroner og et driftsresultat på 7,9 milliarder kroner. Det fremgår ifølge Epn.dk af legetøjskoncernens årsregnskab for 2012, der er blevet offentliggjort torsdag.

 

Tallene vidner om, at den taktfaste fremgang fortsætter i virksomheden. Omsætningen er steget med 25 procent, mens nettoresultatet er skudt i vejret med intet mindre end 40 procent i forhold til året før.

Dermed fortsætter Lego-koncernen med at trodse den økonomiske afmatning, der har fat i en stor del af den vestlige verden.

Fra at have været i defensiven i begyndelsen af årtusindet har Lego-koncernen sat sig solidt på en markant del af det globale kvalitets-legetøjssalg. I dag har den Billund-baserede virksomhed over 9.000 ansatte, og producerer legetøjsklodser på en række anlæg verden over.

I begyndelsen af februar kom det frem, at koncernledelsen planlægger at omlægge en del af produktionen, og at der derfor skal afskediges flere hundrede i hjembyen Billund. Da Lego-ledelsen samtidig forventer at få brug for flere folk i hovedkvarteret, ventes det samlede antal ansatte i den jyske by dog at stige de kommende år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu