Lego vil bygge fabrik i Kina

18. marts 2013 12:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Lego vil bygge fabrik i Kina
Billede mangler

Det varer lige nogle år, men det er kun et spørgsmål om tid. før kineserne også skal til at producere Lego klodser. Den danske legetøjskoncern har netop meddelt, at den til næste år vil påbegynde  byggeri af en fabrik i Kina.

Fabrikken skal forsyne det voksende kinesiske marked med Lego. Beslutningen om den nye fabrik ligger direkte i forlængelsen af koncernens strategi om at være tæt på kunderne på kernemarkederne.

Og for Lego vil Kina i løbet af nogle år blive en af kernemarkederne.

»Det er nødvendigt for os at have fuld kontrol over produktionen for at levere produkter, der er sikre og af en vedvarende høj kvalitet i overensstemmelse med vores værdier,« siger Bali Padda, Chief Operations Officer hos Lego.

Den nye LEGO fabrik opføres i byen Jiaxing, der er placeret midt i Yangtze River deltaet, cirka 100 kilometer fra Shanghai, hvor LEGO Koncernen planlægger at placere sit regionale distributionscenter for Asien.

Lego har i dag ikke egne produktionsanlæg i Kina, men koncernens salg i Asien er skudt i vejret med mere end 50 pct. de seneste år.

Lego regner med, at den nye fabrik vil være i stand til at producere omkring 70 til 80 pct. af alle Lego produkter, der sælges i Asien i 2017.

Alle produkter, der fremstilles på den nye fabrik, vil blive solgt i Asien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu