ANNONCE

Legoland investerer 75 millioner kroner i pingviner

13. oktober 2011 06:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Legoland investerer 75 millioner kroner i pingviner
Billede mangler

Polar Land er navnet på et helt nyt område i Legoland Billund, der åbner i maj 2012. Hovedattraktionen bliver verdens første rutschebane, der kombinerer et frit fald på fem meter med en udflugt blandt levende pingviner
12.500 kvadratmeter med fokus på Arktis og Antarktis. Det er Legoland Billunds nye store attraktion kaldet ”Polar Land”, der åbner for parkens gæster i maj 2012. Her kan gæsterne prøve Polar X-plorer, som er verdens første rutschebane med frit fald på fem meter kombineret med et kig ind i pingvinernes verden.
Polar Land består desuden af et pingvinanlæg, en restaurant og den nuværende Power Builder, som bliver omdannet til en flyvesimulator. Udvidelsen er den største i Legoland Billunds historie og kræver en rekordhøj investering på 75 mio. kr.
En vild tur
Det nye område er udviklet af Legoland parkens egen designer Tom Christiansen:
– Der venter de unge polarforskere noget af en tur i Polar X-Plorer. Rutschebanen har en topfart på 65 km/t, som fører gæsterne gennem isvandfald, forbi imponerende polardyr bygget af Lego klodser og ind i et kæmpestort bjerg. Her braser den gennem isen i 5 meters frit fald, inden turen sænker farten, så man har tid til at nyde synet af levende pingviner, fortæller Tom Christiansen om forlystelsen, som han allerede glæder sig til at prøve.
Der findes blot to rutschebaner med frit fald i verden i forvejen, men ingen som kombinerer oplevelsen med et zoologisk element. Polar X-Plorer bliver den hurtigste rutschebane i Legoland og fører gæsterne op i 20 meters højde.
Nye beboere i Legoland
Centralt for det nye land bliver pingvinanlægget, som skal huse 15 Gentoo pingviner, også kaldet æselpingviner. Navnet har de fra deres karakteristiske lyde, og dem vil gæsterne kunne opleve fra en speciel amfiscene, hvor man kan opleve fodringer og de præsentationer, som professionelle formidlere vil gennemføre.
– Gentoo pingvinerne er nogle meget aktive dyr, som elsker at svømme, og vi har indrettet anlægget, så det minder om deres naturlige levested. Anlægget er lydisoleret og ruderne mørklagt indefra, så pingvinerne ikke bliver stressede, når parken er fuld af glade gæster på en højsæsondag, fortæller biolog Lars Nørholm Jensen fra Legoland, der er ansvarlig for pingvinernes nye hjem.
Ved siden af pingvin-området bygges en restaurant med polartema og plads til 350 spisende gæster. De vil have frit udsyn ind til pingvinanlægget og kan altså spise med pingvinerne.
Fakta om Polar Land:
• Størrelse: 12.500 kvadratmeter, og erstatter Event Området, der ligger bagerst i parken
• Det nuværende Event Område flyttes ud på den bagvedliggende parkeringsplads P2, hvorfor der inddrages et antal p-pladser
• Indeholder en ny forlystelse, en ny restaurant, et pingvinanlæg og en omtematiseret forlystelse (tidligere Power Builder  Polar Pilot School)
• Der er brugt 2.900 timer på at udvikle området (design og teknik), og 4.500 timer til at producere modellerne
• I området er der brugt 1,55 tons Lego klodser, hvilket svarer til ca. 751.000 klodser
• ”Sten-manden” ved indgangen til området er 3,4 meter høj, og er inspireret af rigtige stenfigurer, som findes i visse polaregne, f.eks. Canada. Her har de fungeret som kendemærker og vejvisere for de oprindelige beboere; inuitterne. I den virkelige verden er stenfigurerne mellem 0,5 og 2 meter høje, og kaldes Inukshuk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu