ANNONCE

Legoland-tur aflyst: Sårbare børn fik godter

31. marts 2020 05:40 | Af: Newsbreak.dk

Mødrehjælpen i Aarhus havde arrangeret en tur til Legoland for 100 børn. På grund af COVID-19 blev den aflyst – børnene fik dog en opmuntring.

Danmark er lukket ned, og vi mærker nok alle konsekvenserne på den ene eller anden måde.

Således også omkring 100 børn fra Aarhus-området.

(Artiklen fortsætter under videoen)

De skulle have været med Mødrehjælpen en tur i Legoland i fredags, men den tur blev aflyst på grund af COVID-19.

– Vi skulle have været af sted med en busfuld børn og forældre. Vi var meget ærgerlige over, at det blev aflyst, og så tænkte vi over, hvad vi kunne gøre i stedet, siger formand for Mødrehjælpens lokalforening i Aarhus, Malene Sørensen, til TV2 Østjylland.

Straks satte de i gang med en nødløsning. En flok frivillige begyndte at ringe rundt til nær og fjern, og inden længe havde de samlet ind til det, der endte med at blive omkring 130 “hyggeposer” til børnene.

Drevet af frivillige

Fire frivillige har pakket poserne med brætspil, malebøger, kagemix og påskesnoller – og så lige en plante til forældrene. Det hele bliver leveret af otte frivillige chauffører, der kører rundt og afleverer poserne til børnene.

– Det er til dem og deres familie, så de har lidt at hygge sig med. Vi ved godt, at de måske er ramt af at være meget hjemme for tiden og ikke ser andre, så her kan vi måske skabe lidt glæde i hverdagen, fortæller Malene Sørensen.

– De familier, som vi støtter, er typisk i en form for sårbar situation. Det kan være på grund af eksempelvis sygdom i familien eller folk, der ikke har så mange penge. Det er familier, der har brug for en håndsrækning til at gøre nogle af de ting, vi andre tager for givet, siger hun.

Tidligere har Mødrehjælpen arrangeret ture til både Djurs Sommerland, Lego House og Kattegatcentret for at give børnene en oplevelse, de måske ellers ikke havde fået. Men når det nu ikke kan lade sig gøre, er poserne et fint plaster på såret.

– Jeg talte med en mor, som simpelthen gav sig til at græde. Hendes datter skulle holde fødselsdag, men den blev så aflyst på grund af coronavirus. Så den her lille ting kunne lige skabe lidt ekstra glæde, siger Malene Sørensen til TV2 Østjylland.

Mødrehjælpen i Aarhus har egentlig også arrangeret en tur til Kyst- og Fjordcentret til maj – men den ender formentlig med at blive skubbet til efteråret.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke børn der er omfattet af nødpasningsordningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu