Lej et værelse ud – og få en gratis bolig

15. oktober 2012 09:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lej et værelse ud - og få en gratis bolig
Billede mangler

Kombinationen af lave renter, lave boligpriser og skattefrihed ved udlejning af værelser gør det muligt at bo helt gratis i eget hus eller lejlighed.
  
8667 boliger. Så mange ejerboliger er der at vælge mellem landet over, hvor man kan bo helt gratis, blot man er parat til at leje et værelse ud.
 
Det er konsekvensen af lave renter, lave boligpriser og skattefrihed ved udlejning af værelser. Og da boligerne er fordelt over hele landet, er det muligt at bo gratis uanset i hvilken landsdel man gerne vil bo.
 
Skattereglerne tilsiger, at lejer man et værelse ud til 2.000 kr. om måneden, kan man indkassere beløbet helt skattefrit. Og da renteniveauet lige nu er rekordlavt medfører det, at der er ganske mange boliger, hvor den skattefrie lejeindtægt kan finansiere den månedlige nettoydelse, hvis man finansierer boligen med et afdragsfrit flekslån. De fleste ejerboliger, i prisklassen 7-800.000 kr., vil kunne få en nettoydelse på under 2.000 kr. om måneden ved førnævnte finansiering.
 
–         Den skattefrie bundgrænse er ikke blevet reguleret siden 2002, hvorimod den skattefrie bundgrænse for sommerhusudlejning senest er blevet reguleret op i 2010. Hvis den skattefrie bundgrænse for udlejning af værelser var blevet indeksreguleret siden 2002, ville den i dag ligge på omkring 28.000 kr., fortæller chefredaktør Claus Forrai fra finansbureauet.dk 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu