ANNONCE

Afdæmpet Trump forsøgte at tale til hvide kvinder

23. oktober 2020 06:15 | Af: Ritzau Fokus

Det var sidste chance for Trump til at tale til stor vælgergruppe. Derfor var han mere afdæmpet, mener lektor.

Afdæmpet Trump forsøgte at tale til hvide kvinder
Både Donald Trump og Joe Biden formåede at holde mund, mens den anden kandidat gav sit indledningsvise svar på to minutter til hvert af de seks debatemner. - Foto: Pool/Reuters.

USA’s præsident, Donald Trump, havde valgt en ny og mere tilbageholdende stil i tv-debatten med demokratiske Joe Biden natten til fredag.

Det var et bevidst forsøg på at kapre stemmer hos de hvide forstadskvinder, som flere målinger viser, at han har tabt stemmer til i forhold til sin debatmodstander og rival til præsidentposten.

Sådan lyder analysen fra Mette Nøhr Claushøj, som er ekstern lektor i statskundskab på Københavns Universitet og underviser i amerikanske valgkampe.

– Donald Trump ved selvfølgelig godt, at han er bagefter i meningsmålingerne, og at en af de grupper, som han for alvor har tabt støtter hos, det er hvide forstadskvinder. Han ved også godt, at de synes, at han er for grov, brovtende og opfører sig for dårligt og taler for grimt, siger hun.

– Den her debat var sidste chance for ham for at tale til en kæmpe stor del af vælgerskaren på en gang, så måske har han taget sine rådgiveres ord til sig.

Slukke mikrofonen

For at undgå en gentagelse af den første, kaotiske debat var der indført nye regler, så en kandidat fik slukket sin mikrofon, mens den anden fik to minutters taletid i begyndelsen af hvert debatemne.

Det virkede i høj grad, og de to respekterede i vidt omfang spillereglerne.

– Trump var meget mere disciplineret end ved den første debat. Det er meget lang tid siden, at vi har set Donald Trump styre sig så meget, som han gjorde i den her præsidentdebat, hvor han lod være med at afbryde, siger Mette Nøhr Claushøj.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu