ANNONCE

Lennons morder får endnu en chance

20. august 2012 11:37 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lennons morder får endnu en chance
Billede mangler

Mark David Chapman, den mentalt forstyrrede mand, der dræbte Beatles-legenden John Lennon i 1980, søger for syvende gang om at blive benådet, siger kilder i New York State-fængslet.
– Chapmans ansøgning ventes at blive behandlet ved en høring, der indledes tirsdag, og som vil vare to til tre dage, siger en talskvinde for fængslet, Linda Foglia.
Hun tilføjer, at en afgørelse ventes sidst på ugen.
Den 57-årige Chapman blev i 1981 idømt mellem 20 års fængsel og livstid for at have skudt og dræbt John Lennon den 8. december 1980.
Drabet skete nær Central Park i New York, da den britiske sangskriver og musiker var på vej hjem til sin lejlighed med sin kone Yoko Ono.
Chapman, som var psykisk ustabil, havde tidligere på dagen fået signeret et Lennon-album af sangeren.
Det udvalg i New York, der tager stilling til fangers anmodning om prøveløsladelse, begrundede i 2010 et afslag til Mark Chapmans benådningsansøgning med at henvise til, at han “udviste stor ligegyldighed over for vort samfunds normer og livets hellighed”.
En løsladelse af Chapman “vil fortsat være upassende på nuværende tidspunkt og uforeneligt med samfundets velfærd”, hed det i det skriftlige afslag fra udvalget.
Yoko Ono har tidligere sagt, at hun mener, at Chapman fortsat udgør en risiko for hende og Lennons to sønner.
Chapman har ansøgt om prøveløsladelse hvert andet år siden 2000.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu