Lettere at komme på uni med sløjt gennemsnit

3. marts 2012 10:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lettere at komme på uni med sløjt gennemsnit
Billede mangler

Har du svært ved at komme ind på drømmestudiet, fordi karakterkravet er for højt. Så er der nyt håb allerede i dag.
Uddannelsesminister Morten Østergaard giver nu kvote 2 fri, så universiteterne selv kan bestemme, hvor mange studerende de vil optage, skriver Politiken.
“Hvis der er en faglig begrundelse for det og en idé bag ved det, så skal universiteter have lov til at øge kvote to og af den vej optage nogle unge, der måske ikke var lige flittige i gymnasiet, men til gengæld er meget egnet til det konkrete studie,” siger uddannelsesminister Morten Østergaard til Newspaq.
På kvote 2 er det ikke kun karaktererne der tæller. Høj motivation, joberfaring og andre uddannelser tæller også med i den samlede vurdering. Og det giver en ny mulighed for de unge, der brugte lidt for meget tid på fest og natteroderi og for lidt tid på lektier på handelsskolen eller i gymnasiet.
I dag er det 10 procent af alle studerende, der bliver optaget på kvote 2, men for fremtiden kan universiteterne selv bestemme, hvor mange de vil optage gennem kvoten. Forslaget træder i kraft nu, og det vil sige, at universiteterne kan skrue op for kvote 2-optaget allerede fra i år. Dog skal de skynde sig lidt, for der er deadline for ansøgninger til kvote 2 den 15. marts.
På Syddansk Universitet har man haft god succes med et forsøg, hvor 50 procent af de medicinstuderende er blevet optaget gennem kvote 2. Her har man blandt andet haft ansøgerne gennem en samtale, og det har fået frafaldet til at falde.
Morten Østergaard håber, at det er en tendens, der vil sprede sig med den nye ordning.
“Hvis man kan optage mere motiverede studerende, og på den måde reducere frafaldet, så er det en rigtig god samfundsøkonomisk forretning på sigt, og derfor er det også en rigtig god idé at bruge tid på eksempelvis optagelsessamtaler,” siger Morten Østergaard.
Rektor p åSyddansk Universitet og formand for Universiteternes Rektorkollegium hilser ministerens initiativ “meget velkommen”.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu