ANNONCE

Lettet anklager: Marcel for farlig til frihed

19. december 2011 16:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lettet anklager: Marcel for farlig til frihed
Billede mangler

Marcel Lychau Hansens forbrydelser er så alvorlige, at anklageren i Amagersagen ligefrem er lettet over den dom, som tiltalte modtog tidligere i dag.
“Jeg er lettet over, at retten nåede til det resultat, fordi jeg synes, tiltalte er så farlig, som han er,” sagde anklager Anne Birgitte Stürup efter dommen mod Marcel Lychau Hansen.
Hun lagde især vægt på, den lange tidslinje, den dømte har begået sine forbrydelser over – at der er brug for at lukke ham inde, så han ikke vil fortsætte de uhyggelige overgreb.
“Vi taler flere årtier med meget grove og personfarlige overgreb og to drab. Derfor er jeg så lettet over, at retten har fundet beviserne stærke nok og har accepteret dna-bevisets styrke i en sag som denne her,” sagde anklageren.
Især er anklageren glad for, at de seks nævninge og tre dommere i deres begrundelse for dommen lagde meget vægt på de dna-beviser, der er fremlagt som bevisbyrde mod Marcel Lychau Hansen.
“At de lægger det til grund, at en sandsynlighed på mere end en million for at sporet hidrører for tiltalte, er så stærkt et bevis, at der ikke skal så meget mere til for at dømme. Og her har vi jo så i alle forholdene andre beviser også,” forklarer Anne Birgitte Stürup.
Marcel Lychau Hansen blev klokken 11 i dag dømt skyldig i seks ud af syv af de forhold, han var tiltalt for. Det inkluderer to drab, syv tiltaler for grove seksuelle overgreb herunder voldtægt og forsøg på voldtægt.
Anklagemyndigheden kræver livstid til den dømte, mens forsvareren vil have en tidsbestemt straf.
Strafudmålingen foregår på torsdag den 22. december.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu