Lettet grillejer: Vandet skød op fra kloakken

5. januar 2017 10:28 | Af: Matias Mortensen

Havnegrillen i Aabenraa undgik med nød og næppe at blive oversvømmet af stormfloden onsdag aften og natten til torsdag.

Beredskabsfolk arbejdede natten igennem på havnen i Aabenraa for at forsøge at kontrollere de stigende vandmasser. Video: Local Eyes

En historisk stormflod har onsdag aften og natten til torsdag givet oversvømmelser ved en stor del af landets sydlige kyster. Blandt de hårdest ramte områder var Aabenraa, hvor vandstanden ifølge DMI toppede ved 177 centimeter over normalen omkring midnat.

Dermed skyllede vandet op over kajkanten på Aabenraa Havn, imens Walter Jürgensen, der ejer Havnegrillen, kunne sidde og se vandet nærme sig sin forretning.

– Du kan jo ikke gøre noget. Vi har bare siddet og kigget, og man kan bare sidde og håbe, at nu stiger det ikke mere end ti centimeter mere, siger Walter Jürgensen til Newsbreak.dk.

– Vi kunne jo ikke gøre meget andet, end at lægge sandsække ud, men de hjalp ikke meget i sidste ende, fortsætter han.

Se flere videoer hos Local Eyes

I videoen ovenfor kan man se beredskabet arbejde for at kontrollere vandmasserne på Aabenraa og blandt andet beskytte Havnegrillen. I sidste ende nåede vandet ikke at trænge ind i Havnegrillen udefra.

– Nej, det var lige oppe ved kanten. Men så stod det pludselig i en stråle op ad kloakken, og så fik vi beredskabet til at sætte ekstra pumpe ind for at få det ud, fortæller Walter Jürgensen.

Åbent som normalt

Det lykkedes beredskabsfolkene at få pumpet vandet ud, før der skete nogen skader i Havnegrillen, og en taknemmelig Walter Jürgensen kunne give dem hånden for at have reddet forretningen. Truslen fra vandet er nu drevet helt over.

– Det er nede under kajkanten igen, fortæller Walter Jürgensen, der så småt kan begynde at gøre klar til at åbne som normalt klokken 10.30.

– Vi holder åbent i dag, men der kommer nok ikke så mange, for beredskabet er først ved at rydde op hernede nu.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu