LG investerer milliarder i ny skærmteknologi

18. februar 2013 10:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LG investerer milliarder i ny skærmteknologi
Billede mangler

Elektronikgiganten LG meddeler, at man investerer 655 millioner dollar eller 3,7 milliarder kroner i fremstilling af TV-apparater med den OLED-teknik, der skal give seerne en endnu skarpere TV-oplevelse.

OLED er en ny teknologi, der er meget forskellig fra de nuværende typer som LCD og LED, vi finder i tidens TV-fladskærme. Den nye teknologi giver en bedre billedkvalitet takket være en langt skarpere kontrast, samtidig med at OLED kræver mindre energi.

Fladskærmsbranchen har været på jagt efter den næste ”killer application siden introduktionen af HD (High Definition) for over 10 år siden. Først forsøgte man sig med 3D-TV, men uden den store succes, primært på grund af manglende indhold samt kravet om at iklæde sig de lidet flatterende 3D-briller.

Siden har man i 2009 introduceret teknologien LED, der imidlertid kun er en udbygning af den eksisterende LCD-teknologi og ikke synes at have sat noget afgørende aftryk i markedet.

Nu skal OLED bringe den store forløsning, men der er delte meninger om teknologien, som primært promoveres af asiatiske producenter, herunder sydkoreanske LG.

Således har Apple-chef Tim Cook udtalt sig yderst kritisk om OLED, som efter hans mening ikke leverer tilnærmelses samme kvalitet som for eksempel skærmteknologien på Apples nyeste iPads.

Ikke desto mindre er OLED en hot teknologi hos især asiastiske producenter, inklusive LGs landsmænd fra Samsung, der bruger OLED-skærme i en række produkter, der konkurrerer med Apple.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu