LGBT tror på mere tryghed med trafikforbud

11. februar 2013 09:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
LGBT tror på mere tryghed med trafikforbud
Billede mangler

Chikane mod homoseksuelle i det københavnske natteliv bør forsøgsvis stoppes med et trafikforbud og mere gadebelysning i Indre By, lyder det fra LGBT Danmark, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Det skriver b.dk.

 

Foreningen bakker dermed op om beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslevs (R) forslag i mandagens Politiken om at komme hadforbrydelser til livs i de københavnske gader, hvor homoseksuelle ofte chikaneres af folk i hurtigt forbipasserende biler, der kaster ting efter dem.

»Det er en alt for nem måde at lave ballade på, uden at det har konsekvenser. Derfor er jeg rigtig glad for forslaget, og jeg synes, vi bør lukke gaderne i Indre By af for trafik som et forsøg i eksempelvis et halvt år. På den måde kan vi vurdere, om der rent faktisk sker en ændring i homoseksuelles tryghedsfølelse, når de går i byen,« siger Kenneth Engberg, talsperson for sager om hadforbrydelser i LGBT, til b.dk.

Han understreger, at de største problemer for homoseksuelle, der fester i det københavnske natteliv, er, hvis chikanen fører til fysisk vold. Men problemet med gennemkørselsballade er »ligeså presserende«, for det er det, der i stigende grad skaber utryghed i gaderne.

»Mit indtryk er, at det sker hver eneste weekend. Hvis man nu fjernede incitamentet til, at man kan køre igennem gaderne og kaste eksempelvis flasker efter de homoseksuelle for så at flygte hurtigt igen, ville det være meget mere sikkert at være homoseksuel i København,« understreger Kenneth Engberg.

Anna Mee Allerslev har fremsat et forslag til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune om helt at forbyde gennemkørsel af biler i Latinerkvarteret i de sene nattetimer torsdag, fredag og lørdag. Her ligger der nemlig flere homobarer, og Kenneth Engberg håber på, at et trafikforbud vil sikre, at homoseksuelle frit kan gå fra bar til bar uden at skulle kigge sig over skulderen.

Samtidig vil borgmesteren øge gadebelysningen i samme kvarter, og den idé møder også opbakning fra LGBT. Ifølge Politiken viser tal fra Politiets Efterretningstjeneste (PET), at antallet af hadforbrydelser er faldet fra 30 sager i 2010 til 23 sager i 2011. Men LGBTs vurdering er en helt anden.

»Der er rigtig mange, der bliver chikaneret, men som ikke tør gå til politiet med en anmeldelse. Min vurdering er, at der årligt er omkring 2.800 hadforbrydelser i Danmark,« lyder det fra Kenneth Engberg, der tror, at det lave antal anmeldelser hænger sammen med, at det kan virke intimiderende at skulle gå til politiet og fortælle, at man er blevet overfaldet på grund af sin seksualitet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu