ANNONCE

Liberal Alliance: Europagten skal til folkeafstemning

20. januar 2012 16:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Liberal Alliance: Europagten skal til folkeafstemning
Billede mangler

Det er mere vigtigt end nogensinde, at det bliver danskerne, der ved en folkeafstemning beslutter, om Danmark skal med i euro-pagten eller ej.
Det siger Liberal Alliances EU-ordfører, Merete Riisager, efter at regeringen endeligt har besluttet at arbejde for dansk deltagelse i euro-pagten.
”Jeg forbavses gang på gang over regeringens villighed til at lægge ansvaret for den danske økonomiske politik over til euro-zonen, når vi ser, hvordan det er gået hidtil. Det er for det første en stor afgivelse af dansk selvbestemmelse og for det andet et økonomisk risikabelt projekt for Danmark, og det eneste rimelige er at lade den danske befolkning sige ja eller nej,” siger Merete Riisager.
Det internationale kreditvurderingsfirma Standard & Poor’s har for nylig ikke alene nedgraderet kreditvurderingen af en lang række euro-lande, men også nedgraderet selve den redningsfond, som egentlig skulle holde hånden under euroen.
”I Liberal Alliance støtter vi den europæiske idé, og vi vil gøre, hvad vi kan for at bringe Europa på fode igen. Men vi kan også se, at euro-pagten ikke skaber den tillid på markederne, som landene har brug for. Den får man kun, hvis landene selv gennemfører de hårde og nødvendige økonomiske reformer. Det vil ganske enkelt være ufornuftigt af Danmark at tilslutte sig pagten, og regeringen burde koncentrere sig om at gennemføre ansvarlige reformer i Danmark i stedet for at lægge ansvaret fra sig,” siger Merete Riisager.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu