Liberal Alliance i opløsning i Aarhus

13. marts 2013 09:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Liberal Alliance i opløsning i Aarhus
Billede mangler

De seneste dage har Liberal Alliance i Aarhus givet mindelser om Fremskridtspartiet, der på sine mest farverige dage kunne sætte kulør på dansk politik som ingen andre.

 

I Aarhus trak Liberal Alliances tillidsfolk sig søndag på stribe. Formand, næstformand og kasserer sagde farvel efter kritik. Og mandag troppede et stort antal medlemmer af Liberal Alliances Ungdom (LAU) op til opstillingsmødet, hvor de vragede Carsten Kruse, som et flertal i bestyrelsen ellers havde udset sig til at stå øverst på stemmesedlen til byrådsvalget i Aarhus.

37-årige Lars Boje Mathiesen, som med hjælp fra 30-40 fremmødte LAU-medlemmer blev valgt som spidskandidat, afviser enhver snak om kup:

»Det er absolut ikke et kup. Vi har medlemsdemokrati, og jeg er stolt over at blive valgt med næsten totredjedele af stemmerne på mødet,« siger han til Århus Stiftstidende.

Viggo K. Dahm begrunder, hvorfor han trak sig som formand:

»Jeg valgte at trække mig som formand søndag, efter at LAU, bestyrelsesmedlem Lars Boje Mathiesen og landsformand Leif Mikkelsen havde kritiseret mig og flertallet i bestyrelsen for at have udsendt valgmateriale til medlemmerne til fordel for Carsten Kruse,« siger han til Århus Stiftstidende.

Carsten Kruse, 56-årig journalist og opstillet for partiet ved seneste folketingsvalg, fortæller, hvordan han i timerne forud for mandagens opstillingsmøde blev ringet op af den konstituerede formand, Thyge Lauritzen:

»Han sagde, at jeg slet ikke skulle komme til mødet, for jeg ville ikke blive spidskandidat, ja, jeg ville slet ikke blive opstillet,« siger han til Århus Stiftstidende og fortæller, at telefonen ringede få timer senere:

»Nu fik jeg at vide, at der havde været et kommunikationsproblem, og at jeg alligevel godt måtte være kandidat, bare ikke spidskandidat,« siger Carsten Kruse, der endte med at blive opstillet som nummer fire på partiets liste til byrådsvalget.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu