ANNONCE

Liberal Alliance kræver svar om københavnsk betalingsring

27. oktober 2011 12:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Liberal Alliance kræver svar om københavnsk betalingsring
Billede mangler

Liberal Alliance kræver nu svar fra transportminister Henrik Dam Kristensen (S) og skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) på, om den planlagte betalingsring rundt omkring København vil skade mobiliteten, erhvervsudviklingen og mulighederne for at skabe nye job i området.
 
Det mener Liberal Alliances trafikordfører, Leif Mikkelsen, som derfor vil stille kritiske spørgsmål til de to ministre, som i dag er kaldt i åbent samråd af Liberal Alliance og de øvrige borgerlige partier.
– Det fremgår tydeligt af regeringsgrundlaget, at der med betalingsringen kun er tænkt på biltrafikken og luftforureningen, mens erhvervslivet helt er overset. Vi er simpelthen nødt til at få nogle konkrete svar fra regeringen på, hvordan betalingsringen vil påvirke befolkningen i området – for eksempel den selvstændige håndværker, der skal krydse grænsen flere gange om dagen, og butiksindehaveren i indre by, siger Leif Mikkelsen.
Han vil desuden spørge transportministeren og skatteministeren til de såkaldte særordninger for passage af betalingsringen.
– Før folketingsvalget lovede S og SF, at amagerkanerne slipper for at betale bompenge, hvis de blot kører gennem byen for at besøge resten af landet. Jeg mener, det er på sin plads, at beboerne på Amager og kommende tilflyttere får at vide, om regeringen har tænkt sig at overholde det valgløfte, siger Leif Mikkelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu