ANNONCE

Liberal Alliance: Minister bliver dyr for landbruget

3. december 2011 09:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Liberal Alliance: Minister bliver dyr for landbruget
Billede mangler

Miljøminister Ida Aukens nye vandplaner vil koste dansk landbrug dyrt. Det siger Liberal Alliances fødevareordfører Mette Bock efter præsentationen af vandplanerne i dag.
Ida Auken skylder at forklare danskerne, hvorfor EU’s Vandrammedirektiv tolkes helt anderledes i Danmark end i de øvrige EU-lande, og hvorfor den nye regering ikke agter at afvente den kommende Natur- og Landbrugskommissions rapport, før de tvivlsomme vandplanerne gennemføres, mener Mette Bock:
”Hvad vil man med 4000 allerede indkomne høringssvar, hvis man alligevel ikke agter at lytte til dem. Og hvorfor nedsætter man en Natur- og Landbrugskommission, hvis man alligevel gennemfører fortsatte forringelser af landbrugets konkurrencevilkår, inden den har talt. Vi ved, at generelle kvælstofkvoter vil koste landbruget, og dermed samfundet, op mod halvanden milliard kroner om året i tabt udbytte. Og effekten vil være minimal – formentlig på under en procent,” siger Mette Bock.
Hertil kommer, at 90 procent af de danske vandløb klassificeres som naturlige. Det forekommer besynderligt, når klassificeringen er helt anderledes hos vore naboer i Tyskland. Regeringens vandplaner bygger ikke på faglig viden men på politiske modestrømninger, og det er en katastrofe for dansk landbrug,” siger såvel fødevareordfører Mette Bock som miljøordfører Villum Christensen.
”Jeg er overbevist om, at landbruget gerne vil være med til at skabe et bedre miljø. Men tilliden til det politiske system forsvinder, når man fortsat sænker loftet for tilførsel af kvælstof, på trods af, at det i forvejen er betydeligt lavere i Danmark end i andre EU-lande, siger han.
Liberal Alliance opfordrer til, at miljøministeren og regeringen dels afventer Natur- og Landbrugskommissions arbejde, og dels efterkommer EU’s retningslinjer omkring implementeringen af Vandrammedirektivet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu