ANNONCE

Liberal Alliance: Stop chikaneriet af landbruget

1. december 2011 19:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Liberal Alliance: Stop chikaneriet af landbruget
Billede mangler

Dansk landbrug er lammet. Og regeringens høje skattetryk, det unødige bureaukrati, urimelige kontrolforanstaltninger, konkurrenceforvridende miljøkrav og nye afgifter rammer i øjeblikket dansk landbrug som den ene bombe efter den anden.
Det siger Liberal Alliances fødevareordfører, Mette Bock, efter Folketingets forespørgselsdebat torsdag om regeringens overvejelser om landbrugets ulige konkurrencevilkår.
”Den borgerlige regerings plan for landbrugets fremtid, Grøn Vækst, var hård kost for landbruget. Men nu vil den nye regering gøre det endnu svære at være dansk landmand. Det er helt urimeligt, og regeringen gambler med næsten 200.000 arbejdspladser, der knytter sig direkte til dansk landbrugsproduktion. I de her krisetider skal vi altså arbejde for at skabe arbejdspladser – ikke ødelægge et af Danmarks største eksportområder”, siger Mette Bock.
Liberal Alliances fødevareordfører understreger, at landbruget naturligvis selv har et medansvar for at komme ud af den aktuelle økonomiske krise, men at det er helt afgørende både på den korte og lange bane, at rammevilkårene for landbruget forbedres, og at konkurrenceevnen styrkes.
”Det er absurd, at man med henvisning til EU-krav sender nye afgifter og nye kontrolkrav mod landbruget. I Liberal Alliance ønsker vi at skabe rammerne for et frit erhverv, der ikke skal fungere som kastebold for tilfældige politiske dagsordener. Vi vil give stoltheden og selvbestemmelsen tilbage til landbruget”, siger Mette Bock.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu