Liberal Alliances Ungdom stormer frem

4. marts 2013 00:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Liberal Alliances Ungdom stormer frem
Billede mangler

Det vakte stor debat, da Liberal Alliances Ungdoms formand Rasmus Brygger for nylig ville give danskerne skydevåben til at forsvare sig mod kriminelle og staten, men det ændrer ikke ved, at ungdomspartiet er i stærk fremgang, skriver Politiken.

 

Liberal Alliances Ungdoms medlemstal er på et år steget med 50 procent, så der i dag er 768 medlemmer i 24 afdelinger rundt omkring i landet.

Valgforsker Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet er ikke overrasket over udviklingen.

»Man kan næsten tale om, at der ligefrem er ved at ske et liberalt ungdomsoprør blandt dele af de unge i Danmark«, siger han til avisen.

Det er formand Rasmus Brygger enig i.

»Man kan godt drage paralleller til hippiebevægelsen. Liberalismen er også et oprør med de institutioner og den kultur, som er i samfundet i dag«, siger han.

Valgforskerens seneste analyse af 60.000 Gallup-interview fra folketingsvalget i 2011 og frem viser, at mens de unge flygter fra et parti som Socialdemokratiet, så ville hver tiende dansker mellem 18 og 24 i dag stemme på Liberal Alliance.

»Det er i stigende grad blevet et mere ekstremt liberalt parti, og der er strømninger blandt unge, som går ind for en meget liberal filosofi«, siger til Politiken.

Liberal Alliances Ungdom vil ifølge partiprogrammet legalisere våben og al narkotika, afskaffe ulandsbistand, åbne grænserne, privatisere uddannelsesinstitutionerne og sygehusvæsnet og nedlægge folkekirken, kongehuset og Kulturministeriet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu