Liberal Alliances Ungdom vil give danskerne skydevåben til at forsvare sig selv

24. februar 2013 00:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Liberal Alliances Ungdom vil give danskerne skydevåben til at forsvare sig selv
Billede mangler

Lovlydige danskere skal have lov til at bære skydevåben til selvforsvar, mener Liberal Alliances Ungdom. Det skriver Politiken.

 

»For det første mener vi, at du skal have adgang til våben til at forsvare dig selv. For det andet mener vi også, at vi skal have retten til at kunne forsvare os selv og ikke blive dømt, hvis man gør modstand«, siger landsformand for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger, til avisen.

Han mener, at samfundet de seneste år i stigende grad har frataget danskerne muligheden for at forsvare sig mod kriminelle.

»Man kan jo for eksempel tage en guldsmed, der bliver røvet. Han har ikke engang lov til at have et våben, og han har ikke ret til at forsvare sig selv, hvis han bruger, hvad han har i nærheden til at forsvare sig. Vi kan tale om hjemmerøverier, hvor man kan risikere, at der kommer en røver ind i dit hjem med en pistol eller en kniv, men du har ikke muligheden for at beskytte dig selv«, siger Rasmus Brygger.

Den danske våbenlov skal derfor liberaliseres, så lovlydige danskere som udgangspunkt får lov til at have våben i hjemmet, hvis de har lært at bruge dem.

»Vi taler også om skydevåben, men jeg taler selvfølgelig ikke om, at alle og enhver skal have fuldautomatiske våben. Det skal alene være våben, der kan bruges til forsvar«, siger ungdomspolitikeren.

Han mener ikke, at det kan føre til en eskalering af volden, hvis folk har skydevåben liggende hjemme.

»Selvfølgelig vil der komme flere mennesker, som forsvarer sig selv, men jeg ser sådan set hellere en hjemmerøver blive skudt eller slået ned, end at vi har alle de overfald, vi har i dag. I USA har det vist sig, at i de stater, hvor man har ret til våben i sit eget hjem, er der langt færre af den type hjemmerøverier. Desuden skal man huske, når man sammenligner os med USA, at der også er en masse andre faktorer i spil. Det er jo ikke sådan, at våbenlovgivningen er grunden til, at der er al den kriminalitet i USA,« siger Rasmus Brygger.

Han mener desuden, at danskerne – med USA som forbillede – skal have retten til at beskytte sig mod overgreb fra staten.

»Der har været flere tilfælde i USA, hvor staten går ind og overtræder lovgivningen, og der mener vi også, at man i yderste tilfælde skal være i stand til at forsvare sig selv. Vi har aldrig været i den situation i Danmark, og det kommer vi forhåbentlig aldrig, men det er stadig en ret, som jeg som liberal politiker ikke vil fratage borgerne«.

Rasmus Brygger siger i et interview med Radio24Syv, at forbrydere ville være mindre tilbøjelige til at overfalde folk, hvis de viste, at der var mulighed for, at de kan slå igen.

»Lige meget hvordan vi indretter våbenlovgivningen, så vil dem der vil skade os altid have adgang til våben. Det kan vi ikke gøre noget ved, men det vi kan gøre noget ved er at give borgerne retten og midlerne til at forsvare sig selv,« siger Rasmus Brygger til Radio24Syv.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu