ANNONCE

Liberalt spillemarked skaber flere ludomaner

14. november 2011 09:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Liberalt spillemarked skaber flere ludomaner
Billede mangler

Liberaliseringen af spillemarkedet fra nytår kommer til at betyde en stigning i antallet af personer, der skal behandles for ludomani. Det mener et af de største behandlingssteder.
Når det danske spillemarked med virkning fra nytår liberaliseres, så giver det et større tryk på behandlingsstederne for ludomani.
– Netop sportsspil og netspil er spil som er særdeles farlige, hvis man har tendens til problemer med pengespil. De er hurtige og de appellere til spillerens ”viden”. Den cocktail er særdeles risikabel for spillere, og det må derfor forventes at flere vil udvikle problemer med spil, siger Morten Dalsgaard, leder af Frederiksberg Centeret, som gennem de sidste ti år har behandlet ludomaner i København.
Morten Dalsgaard forventer både et meget mere synligt spilmarked og ikke mindst en langt mere aggressiv markedsføring. Og det er et problem idet størstedelen af de ludomaner, der i dag søger behandling for ludomani, ifølge Morten Dalsgaard netop angiver sports- og netspil, som deres primære problem.
I den nye spillelovgivning er der dog lagt op til, at udbyderne skal advare spillerne om risikoen ved spil og hvordan der i givet fald kan søges hjælp til dette. Endvidere er der lagt op til, at der afsættes flere midler til ludomanibekæmpelse.
Dette hilser Morten Dalsgaard velkommen:
– Alle der har med ludomanibekæmpelse at gøre her i landet ved af erfaring, at et øget udbud af pengespil som dem vi kommer til at se til næste år, med stor sikkerhed vil medføre en stigning i antallet af ludomaner. Desuden er vi og flere andre steder allerede i dag pressede af mange henvendelser og lang ventetid på behandling, og det vil derfor være både socialt uacceptabelt, for ikke at sige politisk uansvarligt ikke at følge det liberaliserede marked op med en øget indsats på både behandlings- og forebyggelsesområdet, siger Morten Dalsgaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu