Libysk topminister druknet i Donau

30. april 2012 18:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Libysk topminister druknet i Donau
Billede mangler

Libyens tidligere olieminister, Shukri Ghanem, led søndag druknedøden i Donaufloden i Østrig.
Det fastslår politiet i Wien baggrund af de foreløbige resultater fra obduktionen af hans krop, der blev fundet livløs i floden søndag.
– Døden indtraf ved drukning. Der er indtil videre ingen tegn på, at andre parter har været involveret, fortæller politiets talsmand Roman Hahslinger.
Han uddyber dog ikke, hvorfor den tidligere toppolitiker havnede i vandet – eller om der kan være tale om en ulykke, selvmord, drab eller en helt fjerde forklaring.
Politiet har hverken fundet selvmordsbreve, trusselsbreve eller information om alvorlige sygdomme, som kan forklare Ghanes mystiske dødsfald. Der er heller ikke spor efter vold på liget, lyder det.
Den 69-årige Shukri Ghanem, som var libysk olieminister fra 2006 til 2011, blev fundet i det østrigske flodvand med alt sit tøj på af en tilfældigt forbipasserende søndag morgen.
Det vakte opsigt, da Ghanem i maj sidste år hoppede af og dukkede op på den tunesiske ferieø Djerba, og kort efter satte han kurs mod hovedstaden Tunis på flugt fra Muammar Gaddafis regime i Libyen. Senere endte han i Østrig.
Flere højtstående personer i Gaddafi-styret flygtede fra Libyen via Tunesien. Den mest prominente af dem var den tidligere udenrigsminister Mussa Kussa, der rejste til London.
AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu