ANNONCE

Liga klar på at bevæbne syriske oprørere

14. februar 2012 15:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Liga klar på at bevæbne syriske oprørere
Billede mangler

Det er ved at være helt slut med tålmodigheden hos Den Arabiske Liga, når det kommer til Syriens regime.
Mens FN i dag har udtrykt frygt for, at der udbryder decideret borgerkrig i det hærgede land, melder ligaen nu ud, at de er åbne for at give våben til den syriske opposition, hvis præsident Bashar al-Assad ikke stopper sine blodige udfald mod oprørerne.
Assad har gennem 11 måneder nedslagtet sit eget folk, efter de i marts startede deres oprør for at få ham væltet.
Den Arabiske Liga har af flere omgange forsøgt at få præsidenten til at stoppe sine overgreb, men indtil videre har intet hjulpet.
Den nye trussel fra Ligaen kommer i form af en sætning i det dokument, der blev forfattet under et topmøde om situationen, der fandt sted i søndags i Kairo.
I dokumentets artikel 9 står der, at de arabiske lande opfordres til at “forsørge oppositionen med al slags politisk og materiel støtte.” Og i denne sætning ligger altså muligheden for at give oprørerne våben.
På topmødet blev det også besluttet, at man vil indføre stærkere økonomiske sanktioner mod Assad, samt afbryde alle diplomatiske forbindelser til styret.
Ligaen bad derudover FN’s Sikkerhedsråd om at sende fredsbevarende styrker til Syrien i et samarbejde med de arabiske lande. Det er dog meget tvivlsomt, at det kan lade sig gøre, da to medlemmer af rådet, Rusland og Kina, indtil videre har nedlagt veto mod alle tiltag mod Syrien.
Op mod 6.000 mennesker har mistet livet under oprøret i Syrien.
Kilde: Reuters

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu