ANNONCE

LIGE NU: Din årsopgørelse er klar, men …

8. marts 2019 18:37 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Der er flere ting, du skal være opmærksom på. Dem kan du se her.

Det skulle have været den 11. marts, hvor vi danskere kan gå ind og tjekke, om vi skal have penge tilbage i skat. Eller af med nogle.

Men – nærmest som en undtagelse, der bekræfter reglen – har Skat fredag aften åbnet for årsopgørelserne.

Det oplyser Skat – blandt andet på deres Facebook-side.

Der er dog noget, du skal have styr på: Det kan du se i galleriet over artiklen. 

Her skriver Skat: “Din årsopgørelse er klar – denne weekend er en testperiode, så systemet kan være ustabilt. Vi sidder klar til at svare på generelle spørgsmål her på Facebook og på Twitter fra i morgen tidlig klokken 9. Du kan også chatte med os på skat.dk.”

– Vi har valgt at åbne før tid, så man allerede nu kan se sin årsopgørelse. Weekenden er en testperiode, hvor vi sikrer, at alt virker, som det skal, og får finjusteret vores systemer. I weekenden vil man derfor kunne opleve, at der kan være begrænset adgang fra udlandet, eller at systemerne kan køre ustabilt, forklarer Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

I testweekenden i 2018 var der i alt 2,8 millioner login på TastSelv frem til mandag morgen.

Men …

En vigtig ting at være opmærksom på er, at du efter at have modtaget årsopgørelsen skal huske at tjekke oplysningerne i den. For selv om Skattestyrelsen får langt de fleste oplysninger automatisk, så er der nogle felter, du selv skal have styr på – og det kan have stor betydning for dit resultat.

– Uanset, om man bliver mødt af et grønt eller rødt tal, så er det vigtigt at kontrollere om oplysningerne stemmer. Selvom vi får langt de fleste oplysninger automatisk, så skal man være opmærksom på, om man har ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Mange har ændringer

Det forventes, at omkring 700.000 personer rent faktisk har ændringer til årsopgørelsen 2018. Halvdelen af de borgere, der har ændringer til årsopgørelsen, har ændringer til kørselsfradraget, lyder det fra Skattestyrelsen. I galleriet over artiklen kan du se en række andre ting, Skattestyrelsen mener, det er en god idé at tjekke efter. Desuden er der nogle ændringer, du skal være opmærksom på – men ikke gøre noget ved.

“For 2018 er der indført nye og ændrede fradrag, der automatisk er beregnet på årsopgørelsen. Beskæftigelsesfradraget er blevet hævet til maksimalt 34.300 kroner, og der er indført et jobfradrag på maksimalt 1.400 kroner i 2018. Derudover er der indført et ekstra pensionsfradrag, hvor størrelsen afhænger af, hvornår man kan gå på folkepension”, skriver Skattestyrelsen.

– Når man åbner årsopgørelsen i år, vil mange opleve, at der i beregningen af skatten som noget nyt indgår et jobfradrag og et ekstra pensionsfradrag. Det er nye fradrag, som vi automatisk beregner, så man skal ikke selv gøre noget for at få det, fortæller Karoline Klaksvig.

Bundskatten er for 2018 blevet sænket fra 11,15 til 11,13 procent. Samtidigt er den såkaldte udligningsskat på pensionsudbetalinger afskaffet.

Hvornår kommer pengene?

De fleste vil selvfølgelig gerne vide, hvornår – hvis – der sættes penge ind på bogen.

– Erfaringerne fra tidligere år er, at omkring tre fjerdedele vil blive mødt med et grønt tal, fordi de skal have penge tilbage og omkring en fjerdedel vil blive mødt med et rødt tal, fordi de skal betale restskat. Om det også bliver sådan i år er for tidligt at sige, siger Karoline Klaksvig.

For ændringer eller tilføjelser, der foretages efter den 28. marts, vil udbetaling af overskydende skat ske efter 12 dage.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu