ANNONCE

Her er det varmest

8. august 2020 15:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Temperaturen har flere steder i landet rundet 31 grader

Går du og sveder lørdag, så er det ikke så mærkeligt.

For temperaturerne i Danmark er glohede og har flere steder rundet 31 grader.

Det bekræfter Lars Henriksen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, over for Newsbreak.dk lørdag eftermiddag.

– Vi har ikke slået de 32 grader vi i går (fredag/ red.) nåede i Boris i Vestjylland. Men flere steder i Danmark har vi lørdag ramt 31 grader. Det har vi eksempelvis i Næstved, flere steder i Sønderjylland samt flere steder i Midtsjælland. Og dagen er ikke slut endnu – det kan være det bliver endnu varmere, siger Lars Henriksen.

Køligere ved kysterne

Ude ved kysterne er det selvsagt lidt køligere. Her kan man hygge sig med en badetur ved temperaturer på bare 21 til 24 grader. Men man skal ikke langt ind i landet før temperaturerne banker i vejret.

– Bare et par kilometer fra kysterne bliver det utroligt varmt. Og det er generelt meget varmt i det meste af landet med temperaturer fra 27 grader op til de 31 grader, som det højeste, der indtil videre er målt lørdag.

Fakta

Hedebølge eller varmebølge?

Mange forveksler formentlig begreberne varmebølge og hedebølge med hinanden. Selvom det i begge tilfælde betyder høje temperaturer, er der dog en klar forskel på de to.

Således er kravene til en varmebølge en smule mindre end til en hedebølge – temperaturen behøver nemlig “kun” at komme op på 25 grader tre dage i træk – og altså ikke 28 grader, som det er tilfældet med en hedebølge.

Uanset om der er tale om en hedebølge eller en varmebølge, vil det for mange danskere formentlig føles rigtig varmt.

Derfor kan det være godt at vide, hvordan man køler sin bolig ned i sommervarmen. Det kan du se gode tips til i denne artikel:

Luft ikke ud: Sådan køler du din brandvarme bolig ned

Også bilen kan komme op på svimlende temperaturer, når sommersolen for alvor bager. Her kan du se, hvordan du lynhurtigt får kølet din bil ned efter en lang dag i solen.

Træt af en brandvarm bil? Sådan køler du den på ét minut

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu