Kæmpe eksplosion i Paris: Mange kvæstet

12. januar 2019 10:06 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Et bageri i Paris' 9. arrondissement er lørdag morgen sprunget i luften.

OPDATERING 12:35: De franske myndigheder kan nu meddele, at der er 36 tilskadekomne ved eksplosionen – heraf 12 alvorligt.

En stor eksplosion har givet markante skader til en række bygninger i Paris lørdag morgen.

Hvorvidt der er omkomne, og antallet af sårede – ud over mange – har politiet i Paris endnu intet overblik over. Det skriver The Telegraph.

Indtil videre lyder meldingerne på, at den voldsomme eksplosion kan være en gaseksplosion fra et bageri på hjørnet af Saint-Cecile og Rue de Trevise i Paris’ 9. arrondissement.

Ritzau skriver, at mange personer er kvæstede. Det oplyser politiet i Paris til nyhedsbureauet AFP:

– Mange personer er kvæstet efter en eksplosion i et bageri, oplyser politiet.

Fotos og videooptagelser på sociale medier viser, at hele facaden på bygningen, hvor bageriet ligger, er styrtet sammen. Murrester og glasskår ligger spredt over alt i gaden.

Mange brandbiler og ambulancer er på stedet. Brandfolk anvender stigebiler for at evakueret folk fra bygningen.

Eksplosionen vakte bekymring mange steder, da myndighederne frygter nye voldsomme demonstrationer i weekenden af de såkaldte gule veste. Over 5000 politifolk er udkommanderet forskellige strategiske steder i byen.

“De Gule Veste” indledte deres protestaktioner i midten af november. Demonstrationerne begyndte som fredelige protester mod høje leveomkostninger. De har dog siden taget form af en mere generel utilfredshed med præsident Emmanuel Macron og udviklet sig voldeligt.

Newsbreak.dk følger sagen…

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu