ANNONCE

Mette F. med ny vaccinemelding

1. marts 2021 11:09 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Statsminister Mette Frederiksen (S) varsler ændringer i vaccineprogrammet

Statsminister Mette Frederiksen (S) varsler ændringer i vaccineprogrammet.

Det siger hun mandag i Helsingør, hvor hun besøger byen på førstedagen for den gradvise genåbning af samfundet med lempelser for blandt andet butikker.

– Vaccinationsplanen hedder på et tidspunkt 65 år. Der kan jeg i dag godt sige, at 65 er sat for højt, når vi kigger på, hvem der er i risiko for indlæggelse og mere alvorlig sygdom. Der skal vi ned under 65. Givet til 50.

– Men det skal myndighederne nok melde mere konkret ud om, siger hun.

Sundhedsstyrelsen har inddelt befolkningen i 12 målgrupper, og overordnet bliver befolkningen tilbudt vaccination i en bestemt rækkefølge, hvor personer i plejeboliger var de første til at få et stik i armen.

Mette Frederiksen uddyber ikke, hvilken målgruppe hun henviser til. Men i øjeblikket er der en målgruppe, som hedder 65-74 år, og som er nummer ni i vaccinationsrækkefølgen.

Det må antages at være den målgruppe, statsministeren henviser til.

Statsministeren åbner desuden op for, at det kan blive nødvendigt, at danskerne igen modtager coronavaccinen efter to sik.

– Vi kan stå i en situation, hvor vi skal revaccinere én gang om året eller oftere, siger Statsminister Mette Frederiksen på et møde med pressen i Helsingør.

Se billeder fra statsministerens besøg i galleriet ovenfor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu