ANNONCE

Morten Østergaard færdig efter sex-krænkelse

7. oktober 2020 18:17 | Af: Ritzau Fokus

Det er kommet frem efter onsdagens møde.

Morten Østergaard meddeler, at han trækker sig som politisk leder for De Radikale efter intern sexismesag i partiet. Han krænkede partifællen Lotte Rod.

– Jeg har svigtet i sagen om Lotte Rod. Jeg har sådan set ikke svigtet Lotte. Fordi det var mig, hvis hånd hun fjernede for næsten et årti siden fra sit lår, siger Morten Østergaard (RV) efter mødet onsdag.

– Jeg har svigtet min gruppes tillid. Jeg har svigtet mit parti og dermed også offentligheden, fordi jeg ikke havde modet til at erkende, at det ikke var nok, at jeg sagde undskyld til Lotte, men at jeg også nødt til at være åben om, at det var mig, siger han videre.

Morten Østergaard siger, at ligestillingskampen ikke må hæmmes af, at han har fejlhåndteret sag om krænkelser af Lotte Rod.

– Derfor må jeg tage mit ansvar. Det er mit ansvar, siger han.

– Jeg har svigtet mit parti og dermed også offentligheden, fordi jeg ikke havde modet til at erkende, at det ikke var nok, at jeg sagde undskyld til Lotte, men at jeg også nødt til at være åben om, at det var mig.

Morten Østergaard, der i 2014 afløste Margrethe Vestager som politisk leder, bliver afløst af Sofie Carsten Nielsen, der hidtil har været næstformand og politisk ordfører.

– Allerstørst er min bedrøvelse over for mine allernærmeste, mine allerkæreste, der har støttet mig i mit arbejde og gjort alle mulige ofre for, at jeg kunne bedrive mit virke som politiker og politisk leder. Nu skal de så se mig gå på den her måde, siger Morten Østergaard.

– Det er min egen beslutning at gå. Jeg erkendte, at jeg ikke kunne fortsætte den kurs, jeg havde lagt, hvor jeg troede, jeg kunne nøjes med at undskylde over for Lotte Rod, siger Morten Østergaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu