ANNONCE

Politiet bruger tåregas – det går helt galt

15. april 2019 19:04 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Politiet bruger tåregas mod 'uromagere'.

Lige nu bruger politiet tåregas mod personer.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Her opfordrer kredsen også til, man holder sig væk.

“I kvarteret ved Egelundsvej er der aktuelt flere brande i containere og affald på grund af uroligheder – og vi bruger gas mod uromagere. Træk væk fra området eller hold dig inden døre”, skriver politiet.

Rasmus Paludan har mandag fået forbud mod at demonstrere i Københavns Vestegns politikreds. Forbuddet gælder frem til klokken 12 tirsdag, oplyser politiet.

Indgrebet sker med henvisning til den offentlige orden, lyder det fra politikredsen.

Den omstridte leder af partiet Stram Kurs havde mandag eftermiddag bebudet en optræden i Albertslund, som ligger i politikredsen.

Dette førte til anmeldelse af to moddemonstrationer, og et stort antal kampklædte betjente rykkede ud til området ved Egelundskolen i Albertslund, hvor Paludan ønskede at møde frem.

Søndag var der optøjer og uro på Nørrebro i København i forbindelse med en anden demonstration af Rasmus Paludan.

Dette førte til, at Københavns Politi gav et lignende kortvarigt påbud til Paludan, som for nylig blev dømt for at overtræde straffelovens racismeparagraf.

Han har i øvrigt anmeldt nye demonstrationer tirsdag eftermiddag. Dels på Blågårds Plads i København og dels i Avedøre.

I Københavns Politi har ledelsen sent mandag eftermiddag ikke truffet beslutning om lignende indgreb mod arrangementet på Blågårds Plads.

Tidligere afvisninger

Paludan har gennem lang tid gennemført demonstrationer mange steder i landet. De har fortrinsvis fundet sted i bebyggelser med mange indvandrere eller efterkommere af indvandrere.

Fyns Politi afviste tre gange i 2018 hans ønske om at stå på Bøgetorvet i Vollsmose i Odense. Det skete med henvisning til risikoen for “betydelig forstyrrelse af den offentlige orden”, ligesom der ville være fare for enkeltpersoner, oplyser TV2 Fyn mandag.

I stedet blev han i mindst et af tilfældene henvist til et andet sted i Vollsmose.

Unge anholdt

En gruppe unge er mandag eftermiddag blevet anholdt af politiet i et område i Albertslund, hvor den omstridte Rasmus Paludan har bebudet en demonstration.

Det rapporterer Ritzaus udsendte på stedet lidt efter klokken 16. I Københavns Vestegns Politi har man ikke umiddelbart kommentarer til indgrebet.

Gruppen kom løbende, mens de råbte og hujede, fortæller et øjenvidne til Ritzau. Derefter greb politiet ind.

Rasmus Paludan, der har stiftet partiet Stram Kurs, har annonceret en demonstration i Albertslund i nærheden af bopælen for en aktivist i gruppen Black Lives Matter.

Samtidig har Black Lives Matter og en anden gruppe anmeldt demonstrationer. Ved det førstnævnte arrangement ses nogle hundrede personer.

Et stort antal kampklædte betjente er rykket ud til området. I hvert fald 100 betjente ses i området ved Egelundskolen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu