ANNONCE

Liget af en kvinde fundet i en kuffert i en sø

1. maj 2019 11:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Fundet trækker tråde til en sag, hvor flere kvinder er forsvundet.

En kuffert med liget af en kvinde, og en blok cement, blev 28. april trukket op af en særdeles giftig sø, der ligger tæt på en forladt mine vest for Cyperns hovedstad, Nicosia. Det skriver Reuters.

Hos det lokale politi mener man, at fundet af liget har forbindelse til en igangævrende sag på Cypern, hvor en græsk-cypriotisk soldat har tilstået drab på syv forskellige mennesker, begået over de seneste tre år.

– Efter en målrettet indsats med flere problemer fik vi trukket en kuffert op af søen. I den var der liget af en kvinde og en blok cement, siger Neofytos Shailos, leder af politiet i Nicosia, til Reuters.

Tilstod flere drab

Reuters skriver, at de første lig blev fundet af turister ved et tilfælde, for to uger siden. Det er uvist, hvordan politiet kom på sporet af den mistænkte i sagen, den 35-årige græsk-cypriotiske soldat, men han har altså tilstået flere drab, og der er fundet flere lig i den efterfølgende periode.

Reuters skrev 22. april, at det lokale politi fandt to kvinder dræbt og efterladt i en mineskakt. Ligene blev fundet med en uges mellemrum i et område, der ligger godt 30 kilometer fra landets hovedstad, Nicosia. Det første af ligene blev altså fundet af turister, mens politiet sidenhen har fundet tre lig.

Manden har tilstået at have begået syv drab, på fem kvinder og to piger, døtre til to af kvinderne, og antallet af omtalte forbrydelser har fået rygterne om, at Cypern har huset en seriemorder, til at spirre.

– Det er en form for forbrydelse, der ikke har noget fortilfælde i landet, men det er for tidligt at sige noget om omfanget af forbrydelserne, sagde landets politichef, Zacharias Chrysostomou, til pressen, tidligere på måneden.

Kritik af politiet

Politiets teori er, kvinderne er blevet dræbt i en periode mellem 2016 og 2018. Politiet er blevet kritiseret for, at kvinderne, og to døtre, kunne forsvinde en for en over en årelang periode, men politiet har besvaret kritikken med en forklaring om, at det kan være svært at efterforske sager i landet, fordi man eksempelvis skal have mistanke om, at der er sket en alvorlig forbrydelse, før man kan undersøge telefonlister.

I skrivende stund mener man hos politiet at have styr på identiteten på tre af de fire fundne lig. Man mangler stadig at finde to piger, og ligene af én anden kvinde, hvis ellers mandens tilståelser holder vand.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu