ANNONCE

Liget af kendt fodboldspiller fundet

8. februar 2019 06:31 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Flyet med fodboldspilleren forsvandt 21. januar.

Den 21. januar forsvandt et fly med fodboldspilleren Emiliano Sala og piloten David Ibbotson. Nu er liget af den kendte fodboldspiller – der netop havde underskrevet en kontrakt med Cardiff – fundet.

Det oplyser politiet i Dorset i en pressemeddelelse.

Liget blev bragt til havnen i Portland torsdag – og her blev det identificeret af retsmedicineren som Sala.

Retsmedicineren fortsætter sine undersøgelser.

I pressemeddelelsen står endvidere, at de pårørende til Sala og Ibbotson er underrettet.

Det lykkedes ikke i første omgang at lokalisere det nedstyrtede fly og de to ombord, men et privat foretagende ledte i området og fandt både flyet og liget af Sale.

Beskeder til faderen

Dagen efter flyets forsvinden fortalte fodboldspillerens far, Horacio Sala, at Sala sendte bekymrende beskeder til sin familie og venner fra flyet:

– Jeg er på et fly, der virker til at være ved at falde fra hinanden.

– Jeg er så bange, lød dele af beskederne.

En større eftersøgning blev sat i gang, men trods flere dages intens eftersøgning med fly og både blev håbet om at finde Sala og piloten i live opgivet.

Myndighederne oplyste herefter, at eftersøgningen af ikke længere var en redningsaktion, men en bjærgningsaktion.

I weekenden lykkedes det et eftersøgningsfartøj at lokalisere flyvraget, og mandag oplyste den britiske flyhavarikommission, Air Accidents Investigation Branch (AAIB), at efterforskere havde fundet et lig.

På 63 meters dybde

Resterne af flyet blev fundet på havbunden ved brug af sonar i de områder, hvor det blev anset for mest sandsynligt, at flyet kunne være.

Flyvraget befinder sig på 63 meters dybde godt 33 kilometer fra øen Guernseys kyst. Hidtil har bjærgningsarbejdet desuden været besværliggjort af dårlige vejrforhold.

Natten til torsdag bekræftede efterforskere fra AAIB, at et lig var “succesfuldt bjærget”.

Et døgn senere – sent torsdag aften – er det bekræftet, at der er tale om fodboldspilleren Emiliano Sala.

Emiliano Sala blev den 19. januar solgt fra franske Nantes til den walisiske Premier League-klub Cardiff for 15 millioner pund svarende til 127 millioner kroner.

Fakta

Emiliano Salas forsvinden

* Lørdag 19. januar:

Angriberen Emiliano Sala underskriver en treårig kontrakt med Premier League-klubben Cardiff.

Det koster den walisiske fodboldklub cirka 127 millioner kroner at købe argentineren fri fra kontrakten med franske Nantes.

* Mandag 21. januar:

Efter at have taget afsked med sine franske fodboldkolleger stiger den 28-årige angriber og piloten David Ibbotson om bord på et privatfly med kurs mod Wales.

Sent mandag aften forsvinder flyet fra myndighedernes radar cirka 20 kilometer fra kanaløen Guernsey.

* Tirsdag 22. januar:

De franske luftfartsmyndigheder bekræfter, at fodboldstjernen var om bord på mandagens forsvundne fly.

Politiet på Guernsey nær Frankrigs kyst sender helikoptere og redningsbåde ud for at søge efter flyet, men bliver nødt til at indstille jagten uden succes på grund af dårligt vejr.

Chancerne, for at Sala og piloten er i live, er ifølge politiet små, hvis flyet er landet på vandet.

* Onsdag 23. januar:

Myndighederne oplyser, at eftersøgningen af fodboldspilleren Emiliano Sala og piloten ikke længere er en redningsaktion, men en bjærgningsaktion.

En lydoptagelse af fodboldstjernen offentliggøres i flere medier. Fodboldspillerens far, Horacio Sala, bekræfter, at Sala sendte bekymrende beskeder til sin familie fra flyet:

– Jeg er på et fly, der virker til at være ved at falde fra hinanden.

– Jeg er så bange, lyder dele af beskederne.

* Torsdag 24. januar:

Politiet på øen Guernsey indstiller eftersøgningen.

Politiet har trods hjælp fra andre myndigheder hverken været i stand til at finde spor efter flyet eller efter de to passagerer.

Sandsynligheden, for at Emiliano Sala og pilot David Ibbotson er i live, er ekstremt lille, skriver politiet på Twitter.

Selv om myndighederne stopper eftersøgningen, har man bedt skibe og fly, der passerer igennem området, holde øje med, om der dukker spor op fra enten fly eller passagerer.

*Fredag 25. januar:

Manchester Citys stjerneangriber Sergio Agüero opfordrer på Twitter til, at politiet ikke må opgive eftersøgningen af den forsvundne fodboldspiller Emiliano Sala og piloten David Ibbotson.

Opfordringen følges op med med hashtagget #PrayForSala – på dansk #BedForSala.

Familien håber også, at eftersøgningen bliver genoptaget.

– Vær sød ikke at give op på eftersøgningen af min bror. Jeg ved i hjertet, at Emiliano er en fighter, og jeg ved, at han fortsat er i live. Vær sød ikke at stoppe, siger søsteren Romina Sala ifølge The Guardian.

* Mandag 28. januar:

En privat eftersøgning i luften og under vandet bliver lanceret, efter at mere end 4000 private bidragydere har samlet cirka 2,2 millioner kroner sammen til eftersøgningen i den kommende weekend.

Siden den officielle eftersøgning blev indstillet har en privat eftersøgning i vandoverfladen ligeledes været i gang med assistance fra blandt andre fiskekuttere og andre private både.

Det skete efter opfordring fra 800.000 personer, der havde deltaget i en online-underskriftsindsamling.

* Søndag 3. februar:

Små to uger efter at et fly med fodboldspilleren Emiliano Sala forsvandt over Den Engelske Kanal, dukker flyvraget dukket op.

En eftersøgningsbåd har lokaliseret vraget søndag morgen.

* Mandag 4. februar:

Den britiske flyhavarikommission Air Accidents Investigation Branch (AAIB) bekræfter, at et lig er fundet i vraget fra flyet. Det er dog endnu for tidligt at sige, om det er Emiliano Sala, der er fundet.

– AAIB overvejer nu de næste skridt i dialog med pilotens og passagerens familie og politiet, skriver AAIB i sin meddelelse.

* Tirsdag 5. februar:

AAIB meddeler, at man forsøger at bjærge liget fra flyvraget, og at man vil overveje muligheden for at bjærge flyvraget også.

* Onsdag 6. februar:

Nantes kræver ifølge Sky Sports sine penge for salget af Emiliano Sala, og ifølge det engelske medie har den franske klubs advokater kontaktet Cardiff skriftligt.

Sky Sports beretter, at Nantes ønsker fem millioner pund (cirka 42 millioner kroner) her og nu i forbindelse med betalingen, som var aftalt at skulle falde i flere rater.

Sky Sports mener at vide, at Cardiff ikke har betalt penge endnu, da klubben har udbedt sig en længere tidsfrist, indtil der er et fuldt overblik over hele sagen og de mange ukendte omstændigheder.

* Torsdag 7. februar:

Sent torsdag aften bekræfter politiet i Dorset, at den argentinske fodboldspiller Emiliano Sala er død efter flystyrtet i Den Engelske Kanal. Han blev 28 år.

Kilder: Skysports, The Guardian, Reuters, AFP,Ritzau

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu