ANNONCE

Lighunde leder efter Maria

26. november 2020 12:54 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Over middag leder Nordsjællands Politi efter Maria From Jakobsen med lighunde.

Den efterhånden meget omtalte sag om den 43-årige Maria From Jakobsen, der forsvandt den 26. oktober 2020 har taget en række drejninger.

Det er kun kort tid siden, at en 44-årig mand blev varetægtsfængslet i sagen, politiet nu anser for at være en drabssag.

Torsdag bliver en ny fremgangsmåde taget i brug i sagen.

Nyuddannede lighunde

Torsdag leder nyuddannede lighunde efter Maria From Jakobsen ved Selsø nær Hornsherred. Det oplyser Nordsjællands Politi på Twitter.

Politiet ønsker ikke at kommentere eftersøgningen yderligere.

Ikke nok med at det er nyt, at politiet leder efter Maria From Jakobsen omkring Selsø, så er det også nyt, at der tages lighunde i brug.

De lighunde, eller vandsøgshunde, som de også kaldes, der bruges til eftersøgningen af den 43-årige, er nyligt uddannet.

For i december 2019 meldte Rigspolitiet ud, at der nu var så stor brug for danske lighunde, at der skulle trænes en håndfuld hunde til det hverv.

På daværende tidspunkt var det forventet, at det ville tage op til et halvt år at træne lighundene, der nu bliver taget i brug.

Tidligere har dansk politi søgt hjælp hos svensk politi, der lå inde med lighunde. De blev brugt i Ubådssagen, og det er da også behovet for lighunde i den sag, der er bevæggrund for, hvorfor der nu findes danske lighunde.

Det særlige ved lighundene er, at de er trænet til at søge til vands, deraf også navnet vandsøgshunde.

Fået mange henvendelser

Nordsjællands Politi har intensivt efterforsket sagen, der undervejs har været uden spor, da man dengang kun mente, at den 43-årige var forsvundet.

For blot en uge siden kunne Nordsjællands Politi komme med en status på sagen.

Her kommer det frem, at politiet i den seneste tid har været i kontakt med en lang række vidner, som de har fundet brugbare i sagen.

– Jeg er glad for de mange og gode henvendelser, vi har fået fra borgerne. Der er flere af oplysningerne, som allerede nu har vist sig at være brugbare i den videre efterforskning, siger Lau Lauritzen i pressemeddelelsen.

Flere detaljer var der dog ikke at hente hos efterforskningslederen.

Undervejs er Maria From Jakobsens hjem på Nialsvej i Frederikssund blevet undersøgt, ligesom at familiens sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland er blevet undersøgt. Begge undersøgelser var på daværende tidspunkt ikke afsluttet.

I sagen har politiet søgt vidner, der har set to væsentlige køretøjer. Helt specifikt er der tale om en hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345 og en grå Suzuki Baleo med registreringsnummer CH 78 908. Den grå Suzuki Baleo har påmonteret et anhængertræk og har muligvis kørt med en trailer. Traileren har registreringsnummer BM 54 47.

Den 44-årige mand, der er anholdt, er sigtet for drab, selv om politiet ikke har fundet et lig i sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu