ANNONCE

Ligrester af forsvundet kvinde fundet i have

2. juli 2019 22:50 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En 31-årig mand er anholdt i sagen.

En 31-årig mand er mistænkt for at kidnappe og dræbe en 23-årig kvinde, for siden at brænde liget og kvindens ejendele af i sin have. Det skriver flere amerikanske medier, herunder CNN og Los Angeles Times.

23-årige Mackenzie Lueck forsvandt om morgenen 17. juni. Hun var landet i lufthavnen i Salt Lake City ved 01.00-tiden om natten, hvorefter hun sendte en SMS til sine forældre og steg ind i en bil fra Lyft. Lyft driver en form for taxa-virksomhed, og chaufføren kørte Mackenzie til Hatch Park, hvor den unge kvinde stod ud.

Hendes telefon blev slukket klokken 03.00, og politiet i Salt Lake City er sikre på, at hun mødte 31-årige Ayoola Ajayi i parken, at han kidnappede hende, og at han siden dræbte hende og forsøgte at skaffe sig af med alle beviserne.

Politiet ledte efter den unge kvinde i flere dage, og hvor man i starten ikke mente, at Mackenzie var i livsfare, ændrede man siden holdning. Man gennemførte en ransagning af Ayoola Ajayis hjem, der ligger otte kilometer fra parken, Mackenzie sidst blev set i, og her fandt man spor, der førte til, at der blev udstedt en arrestordre på Ayoola Ajayi. Han blev anholdt fredag, 28. juni.

Møggreb

I hans hjem har man fundet 27 kasser med ammunition til en riffel såvel som en møggreb. Sagens hovedmistænkte lejede sin bolig ud via Airbnb, og ifølge Shakari Moore, der til L.A. Times fortæller, at han har boet med Ayoola, er Ayoola temperamentsfuld. Det var ifølge Moore raseriudbrud, der gjorde, at han ikke ønskede at bo sammen med Ayoola, skønt han aldrig havde oplevet Ayoola være decideret voldelig.

Ayoola Ajayi er født i Nigeria men amerikansk statsborger. Ifølge amerikanske medier har han arbejdet med IT for virksomheder som Dell og Microsoft, og han har derudover skrevet en kriminalroman, der handler om en mand, der ender i et liv med kriminalitet grundet forbrydelser, han selv oplevede, da han var 15 år gammel.

Det er uvist, hvordan politiet kom på sporet af Ayoola Ajayi, men ifølge CNN nægtede han under en afhøring at kende til den unge kvinde. Han fortalte, at han ikke engang vidste, hvordan hun så ud. På hans telefon fandt man billeder af hende, og i hans have fandt man spor efter Mackenzie.

DNA-spor

Ifølge politiet har Ayoola brændt genstande af i sin have mellem 17. og 18. juni. Ifølge politiet er der tale om Mackenzie personlige ejendele. I samme have fandt de rester af et menneske, hvis DNA matcher med Mackenzie.

Der er mange ubekendte i sagen endnu, da man eksempelvis fra politiets side ikke har fortalt noget om, hvor man mener, at Mackenzie er blevet dræbt. Ifølge politiet er der digitale spor mellem Mackenzies telefon og Ayoolas, og politiet mener sig sikre på, at begge personer har opholdt sig i Hatch Park umiddelabrt før, Mackenzies telefon blev slukket.

CNN har talt med en håndværker, ved navn Brian Wolf. Wolf fortæller, at Ayoola ville have bygget et rum med en hemmelig dør i sit hus. Han ville have installeret en fingeraftryksscanner og have lydisoleret rummet. Derudover ville han have hængt kroge op i loftet, der skulle bruges til at opbevare vin med.

Wolf fortæller CNN, at han blev nervøs af at tale med Ayoola Ajayi.

– Jeg bliver bedt om at bygge alt muligt, men intet som det her. Det her var simpelthen for mærkeligt, siger Wolf til CNN. Mødet mellem Wolf og Ajayi fandt angiveligt sted i foråret.

Det er uvist, om et sådant rum findes i det hus, politiet ransagede.

Ayoola Ajayi er i skrivende stund fængslet. Han er politiets hovedmistænkte, men det er uvist, hvordan han selv forholder sig til anklagerne mod ham.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu