Likvideringer overskygger håb om fredsplan

30. marts 2012 15:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Likvideringer overskygger håb om fredsplan
Billede mangler

Nye voldelige sammenstød mellem syriske regeringstropper og oppositionsstyrker får håbet om en egentlig fredsaftale i Syrien til at se spinkelt ud.
Oppositionsaktivister melder ifølge flere internationale medier om nye sammenstød i byerne Homs og Idlib, der begge er brændpunkter i konflikten.
Præsident Bashar al-Assad lovede i går, at han ville gøre alt for at hjælpe FN-udsendingen Kofi Annan med hans fredsskabende mission i landet. Men oppositionen er stærkt skeptisk over for Assads løfter og siger, at han blot udnytter det for at kunne fortsætte sin voldskampagne mod oppositionen.
Volden i det centralt placerede mellemøstland er i den seneste tid blevet optrappet på begge sider af konflikten.
Dele af den væbnede oppositionen går i øjeblikket efter at likvidere højtstående officerer i den syriske hær. Både regeringen og oppositionsgrupper bekræftede i går, at to officerer var blevet likvideret i to forskellige byer.
Det skete midt i, at en stribe arabiske ledere, den tyrkiske premierminister samt FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, mødtes i Bagdad for at diskutere situationen i Syrien.
Præsident Assad har meddelt en række lande, inklusive sine allierede Kina og Rusland, at han ikke vil føre sin del af Kofi Annans fredsplan ud i livet, før oppositionen lægger sine våben til side.
Konflikten i Syrien har stået på i over et år og har kostet over 9.000 mennesker livet, viser tal fra FN.
Kilde: New York Times, Associated Press

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu