Lille flertal: Kommuner skal formidle job

13. marts 2012 09:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Lille flertal: Kommuner skal formidle job
Billede mangler

Når trepartsforhandlingerne om få måneder går i gang mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne, så er jobformidling et af de centrale emner.
Fagbevægelsen ønsker, at indsatsen skal flyttes fra kommunerne og over i en regional eller statslig konstruktion.
Men ifølge en undersøgelse, som KL’s nyhedsbrev Momentum har fået YouGov til at lave, foretrækker de fleste danskere kommunerne som jobformidler.
53 procent peger på kommunerne, 20 procent på staten og 14 procent på regionerne. 13 procent ved ikke.
Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg og til daglig borgmester i Rødovre, glæder sig over resultatet.
“Kommunerne er de eneste, som kan skabe sammenhæng mellem uddannelse, erhverv og beskæftigelse for alle ledige. Og det er derfor kommunerne, som kan sætte ind, hvis problemet ikke kun er ledighed, men også er socialt eller sundhedsmæssigt,” siger han til Momemtum.
LO-sekretær Ejner K. Holst, der har ansvar for LO’s beskæftigelsespoliti, ønsker, at jobformidlingen skal tilbage til staten, hvor den var, inden jobcenterreformen trådte i kraft i august 2009.
“Deltagerne i undersøgelsen er jo bare blevet spurgt, om indsatsen skal ligge i kommunerne, regionerne eller staten. Men når de tænker regioner, tænker de, at det er noget med sygehuse, og staten er meget langt væk, og derfor vælger de kommunen. De er jo aldrig blevet præsenteret for den løsning med seks-otte beskæftigelsesregioner, som, vi mener, er den rigtige,” siger Ejner K. Holst.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu